• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı 

Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı 
Ülkemizin kuruluşuna giden yolda

Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı yayımladı.

 

Ülkemizin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Aziz Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için ilk kıvılcımı ateşlediği, milletimizin birlik ve beraberliğinden almış olduğu güçle tüm engelleri aşacağını tüm dünyaya ilan ettiği bu çok özel ve anlamlı günü milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek coşkuyla kutluyoruz. 

 

Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, aziz Türk Milletinin bağımsızlığının müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, büyük zorluklar ve fedakarlıkla verilen eşsiz mücadele Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.

 

Bugünün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğe armağan edilmesi büyük anlam taşımaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve Gençliğe hitabesinde “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir.

 

Cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk Gençliği,

 

Sizlerin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli nesiller olarak yetişmeniz için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz. Samsun’da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesisiniz. Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak. Üstlendiğiniz büyük sorumluluğun bilinciyle çok çalışacağınıza, kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına ve Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gençlerimizin ve Muğlalı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141