• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

MUĞLA VALİSİ MUSTAFA HAKAN GÜVENÇER’E VEDA YEMEĞİ VERİLDİ

MUĞLA VALİSİ MUSTAFA HAKAN GÜVENÇER’E VEDA YEMEĞİ VERİLDİ
Son Valiler Kararnamesiyle Kahramanmaraş Valiliğine atanan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Fatma Dilek Güvençer için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Sarayı’nda veda yemeği verildi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer’in fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterisi ile başlayan gece veda konuşmaları ile devam etti.

 

Veda yemeğinin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Salih Gürhan: “Ayrılık öncesi sevdiklerimizi, dostlarımızı bana biraz zor geliyor ama güzel insanları da anlatmak gerekiyor. Daha önemlisi sevdiğimiz insanları anlatmak bizim için erdemli bir gönül borcudur. Valimizin gönlümüzde ayrı bir yeri vardır olmaya da devam edecektir. Kimsenin kimseye tahammül edemediği, bir ortamda kimsesizlerin kimsesi olan, dert dinleyen, çözüm arayan, güler yüzü ile devletin gülen yüzünü gösteren Sayın Valimiz bu tavrı ile her türlü takdiri hak etmiştir. Sayın Valim yeni görev yerinizde başarılarınızın devamını diliyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

 

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise: “Sayın Valimizi anlatırken söyleyebileceğim olağanüstü sevgi dolu ve çok naif bir kalbi olduğudur. Valimizle dostluğumun devam edeceğine eminim. Bir buçuk yıl kısa bir süre ama bu kısa sürede bir devlet adamı olarak iki önemli olayı yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimini olması gereken tavırla yönetti. Sayın Valim sizi buradan gönüldaş olarak uğurluyoruz. Yolunuz açık, başarılarınız bol olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Vali Güvençer’in vedasının Muğla için çok erken olduğunu dile getiren Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise: “Bugün bu salonda bulunan herkes Muğla Valisini yolcu ederken ben 1988’de beraber kaymakamlığa başladığım dostum Mustafa Hakan Güvençer’i yolcu ediyorum. Mesaisi için evini, ailesini ne kadar ihmal ettiğini bildiğim dostumu uğurluyorum. Bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.” dedi.  

 

Yeni görev yerinde Vali Güvençer’e başarılar dileyen Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise: “Sayın Valimiz bizimle birlikte üzülen bizimle birlikte sevinen çok değerli bir insan. Kendisini tanımış olmaktan ve kendisiyle bir arada bulunmaktan mutluluk oldum.” diye belirtti.

 

İlk kez bu kadar buruk bir veda konuşması yaptığını söyleyen Muğla Milletvekili Ali Boğa: “Sayın Valimiz Muğla’da beklenen sürenin altında kaldı ama bu kısa sürede şehrin dokusuna temas eden hizmetler yaptı. Sayın Valimizin Kahramanmaraş’ta da beklenen sürenin altında kalıp daha güzel bir yere gideceğini tahmin ediyorum.” dedi.

 

Veda yemeğinde konuşan Vali Güvençer: “15 ay içerisinde kuvvetle muhtemel müteaddit defalar ben sizlere hitap ettim sizler beni dinlediniz. Belki ilk kez bu 15 ay içerisinde tabiri caizse kelimeler boğazıma düğümleniyor. Bir taraftan ayrılışın gayrı tabihi hüznü öte yandan ciddi bir mahcubiyet  her şeyden önce benim için bu davete icabet ederek bu gece bu zaman dilimini benimle paylaştınız. Çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Karşılıksız bütün samimiyetiyle Muğla’yı ve Muğlalıları sevdiğini vurgulayan Vali Güvençer: “Her ne yaptımsa her ne söyledimse her nereye bakıp her ne gördümse sadece ve sadece sevgi vardı. Allah’a şükrediyorum ki bu samimi sevgi siz değerli dostlarımda ve Muğlalı hemşehrilerimde aynı şekilde misli ile mukabele buldu.” dedi.

 

Vali Güvençer sözlerine şu şekilde devam etti: “Şimdi ne söylersem söyleyeyim asıl söylediğim söylemek istediklerim şimdi gözünüzü kapayıp 14-15 ay boyunca geriye gittiğinizde beni gözünüzde canlandırdığınızda ya da bundan sonra bir şekilde aklınıza fikrinize Muğla’dan bir rüzgar gibi esip geçen Valilerden biri olarak Mustafa Hakan Güvençer düştüğünde o hayal, o imaj sizlere ne söylemişse şimdiye kadar veya bundan sonra ne söyleyecekse aslında asıl değerli olan onlardır. Ümit ediyorum şimdi söylediklerim değil ama 15 ay içerisinde sizin zihinlerinizde yüreklerinizde yankı bulan söylediklerim çok daha kıymetli olacak.”

 

Muğla’nın hayatında vazgeçilmez bir parça olduğunu dile getiren Vali Güvençer: “Sizler benim hayatımda elbette vazgeçilmez bir parça olacaksınız. Ben tek başıma ya da ailemle birlikte Muğla’dan gitmeyeceğim. Muğla’yı siz isteseniz de istemesiniz de kabul etseniz de etmeseniz de beraberimde götüreceğim. Sadece gitmek ve götürmekle kalmayacağım kendimden sevgimden yüreğimden zihnimden hatıralarımdan mutlaka bir şeylerde Muğla’da kalacak. Burada ve gittiğim her yerde ömür boyunca birlikte yaşamaya devam edeceğiz.  Şu anda sizlerden tek dileyebileceğim samimi bir helalliktir. Lütfen haklarınızı helal ediniz.” ifadelerini kullandı.

 

Muğla’da kısa süre görev yaptığını belirten Vali Güvençer: “Kararnamenin çıkış tarihini esas alırsak 14 ay gibi bir süre beraber olabildik. Bu 14 ay içerisinde 2 seçim, İl Özel İdaresi’nin tasfiyesi Büyükşehir belediyemizin teşekkülü gibi son derece önemli eşikleri Allaha çok şükür hep birlikte Muğla’nın Muğlalının olgunluğu sayesinde sıkıntısız atlattık. Ben şimdi sizlere baktığımda sembolik manada Muğla’nın bütününü görüyorum. Muğla’da sizleri mutlu eden her ne olacaksa farkında olarak ya da olmayarak bundan sonra ömrüm boyunca beni de bir şekilde etkileyecek. Dilerim olmaz. Ama ne zaman Muğla’yı Muğlalıları üzen, sıkıntıya sokan, tereddüde, endişeye düşürecek bir şey olursa emin olun benimde yürek tellerimden biri  inceden inceye sızlayacak. Mutluluklarınızı belki bilfiil sizlerle birlikte paylaşamayacağım. Ama tereddütler, hüzünler, endişeler, sıkıntılarda dilerim o yürek telinin sızısının ruhumda yaratacağı tedailerin gönlüme dilime düşüreceği dualar o sıkıntıların atlatılmasında bir katkı sağlayacak.” diye konuştu.

 

Muğlalılardan helallik isteyen Vali Güvençer: “14-15 ay içerisinde sürçü lisan ile herhangi bir kusurla herhangi birinizin hakkına tecavüz ettiysem  şahsen haklarınızı helal ediniz. Değerli basın mensuplarımızın aracılığıyla da değerli Muğlalı hemşehrilerimizden  şahsım, saygıdeğer eşim ve çocuklarım adına tekrar hepinize yürekten Allah’a ısmarladık diyorum. Kahramanmaraş’ta sizden bir parça var. Sizinle beraber sevinecek sizinle beraber üzülecek bir kardeşiniz var. Her daim kapısını çalabileceğiniz bir haneniz hiç kuşkusuz var.  Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Allah’a ısmarladık diyorum.” dedi.

 

Veda konuşmalarının ardından Vali Güvençer’e Vali Yardımcısı Salih Gürhan tarafından Milas Halısı hediye edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından plaket takdim edildi.

 

Düzenlenen yemeğe Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Nurettin Demir ve Mehmet Erdoğan ve eşinin yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ve eşi, Vali Yardımcıları ve eşleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ve eşi, kaymakamlar ve eşleri, belediye başkanları ve eşleri, il müdürleri ve eşleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141