• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü İdyma Antik Kenti ve Akyaka Ortaçağ Kalesi’nde Çalışmalara Başladı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü İdyma Antik Kenti ve Akyaka Ortaçağ Kalesi’nde Çalışmalara Başladı
Tarihi ve kültürel değerleriyle zengin turizm potansiyeline sahip olan Muğla’da bulunan antik kentlerin etkin

 

 

 

 

 

Tarihi ve kültürel değerleriyle zengin turizm potansiyeline sahip olan Muğla’da bulunan antik kentlerin etkin tanıtımının sağlanması ve kültür turizme kazandırılması amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığı kamu kurumları ve sektör temsilcilerinin işbirliğinde Antik Kentler Destek Protokolleri imzalanarak, çalışmalara başlanıldı.

 

Bu kapsamda Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanları Özgen Uysal, Suat Esin, Yüksel Aslan, Muğla Turist Rehberleri Odası Başkanı Hamdi Turhan, Muğla Müze Müdürü Gülnaz Savran ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Baran arasında Ula ilçesinde bulunan İdyma Antik Kenti ve Akyaka Ortaçağ Kalesi için imzalanan destek protokolü ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğünde çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

 

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; İdyma Antik Kenti ve Akyaka Ortaçağ Kalesi kazı başkanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde kazı ekibi ile bir araya gelindiği ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

 

Planlanan çalışmalardan bahseden Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, kazı alanlarında yapılan faaliyetlerin tanıtımı amacıyla Orman Bölge Müdürlüğünün internet sayfasında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılarak tanıtımının yapılacağı, kazı alanı için tanıtıcı, yayın broşür ve haritaların basılması ve dağıtımı konusunda destek sağlanacağı, kazı alanlarında kullanılmak üzere araç-gereç, iş makinası ve ekipman desteği sağlanacağı, kazı alanlarının güvenliği amacıyla 9 adet fotokapanın kazı başkanlığına teslim edileceği, orman sahalarında yapılacak kazı çalışmalarına verilecek izinlerin hızlandırılmasının sağlanacağı ve İdyma Antik Kenti ve Akyaka Ortaçağ Kalesini de içine alan Sakartepe Ekoturizm Projesi çalışmalarının başladığı proje kapsamında yürüyüş yolları ve seyir terasları tesis edilmesinin planlandığını ifade etti.

 

Protokol kapsamında İdyma Antik Kenti ve Akyaka Ortaçağ Kalesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Baran ise, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılacak çalışmalar konusunda işbirliği içerisinde olduklarını, Muğla Rehberler Odası’nın kazı alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını ve yeni bir turizm destinasyonu olarak bölgede yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141