*MUĞLA MİLLETVEKİLİ METİN ERGUN, BAKÜ’DE ÜÇLÜ PARLAMENTER TOPLANTIYA KATILACAK*

*MUĞLA MİLLETVEKİLİ METİN ERGUN, BAKÜ’DE ÜÇLÜ PARLAMENTER TOPLANTIYA KATILACAK*
İYİ Parti Muğla Milletvekili *Prof. Dr. Metin Ergun*,

23–25 Şubat 2026 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek olan *Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Parlamentoları Dışişleri Komisyonları 10. Üçlü Ortak Toplantısı*na katılacak.

Toplantıda Prof. Dr. Ergun’un, *bölgesel istikrar ve barışın güçlendirilmesi, enerji güvenliği, ulaştırma ve ticaretin geliştirilmesi, savunma iş birliği ve parlamenter diplomasinin kurumsallaştırılması* konularında önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Ayrıca Ergun, *Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi, Gürcistan’ın toprak bütünlüğünün korunması, ve Orta Koridor’un (Trans-Hazar Ulaştırma Koridoru) geliştirilmes*i konularında da görüşlerini açıklayacak.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan parlamentoları dışişleri komisyonları üyesi parlamenterlerin katılacağı bu toplantıda, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ve TANAP gibi stratejik altyapı projelerinin kapasitesinin artırılmasının da gündeme gelmesi bekleniyor.

İYİ Partili Ergun toplantı öncesinde üç ülke arasında enerji, ticaret, savunma ve kültürel alanlarda daha derin iş birliği çağrısı yaparak, parlamenter diplomasinin bölgesel dayanışmadaki rolünün önemine işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.