Muğla Milletvekili Kadem Mete, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Muğla’ya yönelik sağlık yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana insanı merkeze alan bir anlayışla hareket ettiğini belirten Mete, özellikle sağlık alanında Türkiye’nin son 20 yılda devrim niteliğinde ilerlemeler kaydettiğini ifade etti. Pandemi süreci ve yaşanan doğal afetlere rağmen sağlık alanındaki yatırımların hız kesmeden sürdüğünü hatırlatan Mete, Muğla’nın da bu gelişmelerden önemli ölçüde pay aldığını söyledi.
Tedavi İçin Şehir Dışına Gitmeye Gerek Kalmadı
Muğla’da gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde birçok hastalığın tedavisinin artık şehir içinde yapılabildiğini belirten Kadem Mete, geçmişte tedavi için sabahın erken saatlerinde başka illere gitmek zorunda kalan vatandaşların artık bu zorluğu yaşamadığını vurguladı.
Sağlık Çalışanlarına Karalama Kampanyasına Tepki
Sağlık çalışanları ve hastanelerin, turizm sezonunun etkisiyle artan nüfusa rağmen yoğun bir şekilde görevlerini sürdürdüğünü dile getiren Mete, son günlerde sağlık kurumlarına yönelik bazı asılsız iddiaların ve karalama kampanyalarının dolaşıma sokulduğunu belirtti. Bu tür girişimlerin, fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarının motivasyonunu kırmaktan başka bir işe yaramayacağını söyledi.
Yeni Projeler Yolda
Mete, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile yapılan görüşmede şu başlıkların gündeme geldiğini belirtti:
Muğla Şehir Hastanesi için proje çizim ihalesi hazırlıkları Sağlık Bakanlığı tarafından başlatıldı.
200 yataklı yeni Menteşe Devlet Hastanesi talebine ilişkin süreç sürüyor.
Mevcut Menteşe Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıklı blokları için güçlendirme projesi tamamlandı, uygulamaya geçildi.
Sağlık hizmetinde aksamaya neden olmamak adına, aynı yerleşkede bulunan eski Devlet Hastanesi B Blok’un yerine 2000 m²’lik ek hizmet binası yapılması gündemde.
2025 yılı personel alımları kapsamında, Muğla’nın sağlık personeli ihtiyacına özel planlama yapılacak.
Yaklaşan turizm sezonu öncesi ambulans ihtiyacı da Bakanlığa iletildi; gerekli planlama yapılacak.
Son olarak Mete, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na teşekkür ederek, “Muğla’mıza hayırlı olsun” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.