• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • Muğla 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut: “24 Temmuz anlamını yitirmiş bir tarihtir”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut: “24 Temmuz anlamını yitirmiş bir tarihtir”
Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, “24 Temmuz tarihi ülkemiz basını

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, “24 Temmuz tarihi ülkemiz basını açısından anlamını yitirmiş bir tarihtir. 24 Temmuz Basın Bayramı ifadesi hep sözde kalmış, basın kuruluşları ve gazeteciler tarafından hiçbir zaman gerçek bir bayram olarak kutlanmamış, tam tersine basın özgürlüğü ve sansürün her çeşidiyle bir mücadele günü olarak anılmıştır” dedi.

Haber Merkezi

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, Basında sansürün kaldırılışının 113. yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu. 

Basının demokrasinin, özgürlüklerin, insan hak ve hürriyetlerinin gelişmesinde büyük bir güç ve role sahip olduğunu belirten Başkan Süleyman Akbulut, “Demokratik ve şeffaf toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri; özgür, bağımsız ve tarafsız basının varlığıdır. Zira günümüzde insanların, doğru ve tarafsız bilgiye erişimi temel ve vazgeçilemez bir haktır” dedi.

Gerek Muğla Gazeteciler Cemiyeti, gerekse Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak, 24 Temmuzların resmi tarihte belirtildiği gibi sözde bayram olarak değil, özde ‘Basın Özgürlük ve Dayanışma Günü’ olarak anılması gerektiğini savunduklarını ifade eden Başkan Akbulut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“24 Temmuz Basın Bayramı ifadesi hep sözde kalmış, basın kuruluşları ve gazeteciler tarafından hiçbir zaman gerçek bir bayram olarak kutlanmamış, tam tersine basın özgürlüğü ve sansürün her çeşidiyle bir mücadele günü olarak anılmıştır. 24 Temmuz tarihi ülkemiz basını açısından anlamını yitirmiş bir tarihtir. Bunun içindir ki gazeteciler, basında sansürün dolaylı yöntemlerle devam ediyor olması nedeniyle bu günleri bir anma, dayanışma ve basın özgürlüğü ile ilgili bir mücadele günü olarak tanımlarlar. Bu nedenle diyoruz ki; basın üzerinde uygulanan baskılara son verilmelidir. Gazetecilere yönelik baskı, fiziki saldırı ve tehditlerin önüne geçilmeli, henüz yayınlanmamış haber, yazı, röportaj, dergi, kitap vb. gibi eserlere karşı getirilen ön yargılı yaptırımlara izin verilmemeli, internet sitelerine erişimler keyfi kararlara dayanmamalı, radyo ve televizyon kuruluşları hakkında haksız yaptırımlar uygulamaya konmamalı, basın ve ifade özgürlüğü evrensel standartlar düzeyine yükseltilmelidir. Çünkü bir ülkede medya özgür değilse, o ülkenin toplumu da tutsak demektir. Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu, sansürün her türüne karşıdır ve basın özgürlüğünün de sonuna kadar savunucusudur. Bu düşüncelerle, meslektaşlarımızın 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü’nü kutluyor, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar diliyor, halkımızın haber alma özgürlüğü anlamına da gelen gerçek basın özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemize devam edeceğimizi duyuruyoruz.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141