• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

 Muğla Dünyanın Buluşma Noktası Olacak

 Muğla Dünyanın Buluşma Noktası Olacak
Fethiye Ölüdeniz-Babadağ’da Yapımı Devam Eden “Sky Walk Fethiye” Projesiyle  Muğlamız Dünyanın Buluşma Noktası Olacak

 

 

 

 

 

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye ilçesinde bulunan dünyanın en ünlü yamaç paraşütü merkezlerinden biri olarak gösterilen Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanında "Sky Walk Fethiye" projesi kapsamında yapımı devam eden teleferik, telesiyej ve sosyal alanlarda incelemelerde bulundu.

 

İncelemeleri sırasında Vali Orhan Tavlı’ya Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu eşlik etti.

 

Dünyanın dört bir yanında yamaç paraşütü meraklılarını kendine çeken ve 1990’lı yıllardan bu yana yamaç paraşütü için kullanılan bin 956 rakımlı Babadağ’dan 2019-2020 yıllarında toplam 222 bin 764 atlayış gerçekleştiği ve yılsonuna kadar tamamlanması beklenen proje ile Babadağ’ı ziyaret edenlerin sayının daha da artacağı belirtildi.

 

Doğa tutkunlarının eşsiz ölüdeniz manzarasını daha rahat izleyebilmesi ve yamaç paraşütü tutkunlarının Babadağ’a daha kolay ulaşımın sağlanması için hayata geçirilen teleferik, telesiyej ve günü birlik sosyal tesislerin yılın on iki boyunca hizmet vereceği ve projenin Fethiye’ye yeni bir soluk getireceği ifade edildi.

 

Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanında aynı zamanda yamaç paraşütü eğitimin de verildiği konusunda bilgi alan Vali Orhan Tavlı, teleferik projesinin tamamlanmasıyla Babadağ’ın yamaç paraşütü sporunu yapmak, bu sporun eğitimi almak ve Ölüdeniz’in eşsiz manzarasını görmek isteyenler için güvenli ulaşım bakımından eşsiz bir destinasyon olacağını söyledi.

 

Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon alanında bulunan bin 200, bin 700, bin 800 ve bin 900 metrelik pistleri gezen Vali Orhan Tavlı, proje kapsamında teleferik ve telesiyej dışında seyir terasları, kır kahveleri, kır lokantası, büfeler, yerel satış noktaları gibi tesisler hakkında bilgiler aldı.

 

Babadağ’ın zirvesinde bulunan orman gözetleme kulesini de ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, Babadağ Orman Gözetleme Kulesi görevlisi Sefa Uysal’a hayırlı nöbetler temennisinde bulundu.

 

Vali Orhan Tavlı, Muğla’nın turizminin çeşitlendirilmesini sağlamak ve alternatif turizm etkinliklerini arttırarak turizm sezonunu uzatmak ve bölgenin turizm gelirlerini arttırmak amacıyla hayata geçirilen projenin Muğla ve ülke turizmine büyük katma değer sağlayacağını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141