Muğla Büyükşehir Belediyesi Continental Bisiklet Takımı Sezona Hızlı Girdi
Sezonun ilk iki önemli organizasyonunda ortaya koyulan performans, takımın yeni sezona güçlü bir hazırlık süreciyle girdiğini gösterdi.
Grand Prix Antalya-Alanya’da yapılan yarış 10 ülkeden 70 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Continental Bisiklet Takımı yarışa, Yauheni KARALİOK, Samet BULUT, Halil İbrahim DOĞAN, Timur ÖZTAPRAK, Rudolf REMKHİ, Adem Can ATEŞ ve Arda TEKİRDAĞ’dan oluşan 7 kişilik kadrosuyla katıldı.
Belaruslu sporcu Yauheni KARALİOK, yarışın son bölümünde yaşadığı lastik patlamasına rağmen teknik ekibin hızlı müdahalesiyle temposunu yeniden yakalayarak bitiş çizgisini 4. sırada tamamladı ve uluslararası alanda önemli bir performans sergiledi. Milli Sporcumuz Samet BULUT ise yarış boyunca kaçış gruplarında aktif rol alarak yüksek temposu ve ataklarıyla dikkat çekti.
Yarışın 60. kilometresinde yaşanan zincirleme kazaya karışan Sporcularımız Halil İbrahim DOĞAN ve Timur ÖZTAPRAK sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Puanlı Yol Yarışları’nda Kürsü Başarısı
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Puanlı Yol Yarışları 1. Etabında Muğla Büyükşehir Belediyesi ekibi kürsü başarısı elde etti.
Arda TEKİRDAĞ, sergilediği güçlü performansla yarışı 2. sırada tamamlayarak kürsüye çıkarken, takım genel klasmanda 3. olarak sezona önemli puanlarla başladı. Bu sonuç, sezon öncesi gerçekleştirilen kamp sürecinin ve planlı hazırlık çalışmalarının sahaya olumlu yansıdığını ortaya koydu.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Continental Bisiklet Takımı, sezonun ilk yarışlarında ortaya koyduğu mücadeleci kimliği ve takım disipliniyle 2026 yılı için iddiasını net şekilde ortaya koyarken, önümüzdeki yarışlarda da kürsü hedefiyle yoluna devam edecek.
Cebrail ŞEKER: “Hedefimiz Muğla’yı ve Ülkemizi En İyi Şekilde Temsil Etmek”
Takımın Sportif Direktörü Cebrail ŞEKER, sezon başlangıcını değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:
“21 günlük kamp sürecimizin ardından katıldığımız yarışlarda sporcularımızın ortaya koyduğu mücadeleden memnunuz. Yeni kurulan bir takım olarak uyum sürecini olumlu bir şekilde ilerletiyoruz.
Önümüzdeki yarışlarda Muğla Büyükşehir Belediyemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte bizlere destek olan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ARAS’a teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Ahmet ARAS: “Sporun ve Sporcunun Yanındayız”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ARAS ise takımın sezon başlangıcına ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:
“Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sporu ve sporcuyu desteklemeyi bir sosyal sorumluluk ve kent vizyonu olarak görüyoruz. Continental Bisiklet Takımımızın kısa sürede ulusal ve uluslararası pistlerde dikkat çeken sonuçlar elde etmesi bizleri gururlandırdı. Sporcularımızın azmi, teknik ekibimizin özverili çalışması ve planlı hazırlık süreci bu başarının temelini oluşturuyor.
Muğlamızı sporla anılan, gençlere ilham veren ve uluslararası platformlarda adından söz ettiren bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Takımımızın Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışı başta olmak üzere katılacağı tüm organizasyonlarda Muğlamızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Emek veren gayret gösteren tüm sporcularımıza, antrenörlerimize ve teknik ekibimize başarı kolaylıklar diliyorum” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.