• BIST 9550.6
  • Altın 2481.766
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.5613
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

MUĞLA BAROSU’NDA DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR

MUĞLA BAROSU’NDA DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR
    Muğla Barosu Üyesi çoğunluğu Genç Avukatlar: ” Cumhur Başkanımızı teşekkürlerimizle uğurlamak istiyoruz.”

 

 

 

 


            
                Geçen yıl yapılması gerekirken, Coronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen Muğla Barosu Seçimleri, 26 Haziran Cumartesi Genel kurul toplantısıyla başlayacak ve 27 Haziran Pazar günü yapılacak yönetim seçimleriyle tamamlanacak.
                Muğla Barosu’nda son 3 dönemdir Baro Başkanlığını yürüten Cumhur Uzun’un yeniden 4. Dönem için aday olduğunu açıklaması, özellikle genç kuşak avukatlar arasında tepkilere neden oldu.  Baro Başkanı Cumhur Uzun’un ilk aday olduğunda en fazla iki dönem için aday olduğunu taahhüt ettiğine dikkat çeken genç kuşak avukatlar; “Cumhur başkan, çok güzel işlere imza attı ama bu kadarı da fazla. Görevi artık biz gençlere devretmesinin zamanı geldi ve geçti bile!.” dediler.
DEĞİŞİM RÜZGARININ LOKOMOTİFİ KADIN BAŞKAN ADAYI
                Muğla Barosu Başkanlığına aday olduğunu açıklayan
diğer bir isim Bodrumlu Avukat 40 yaşındaki Emine Yenilmez Aydemir.
                2014 -2016 dönemi Muğla Barosu yönetiminde, Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Başkan Adayı Emine Yenilmez Aydemir adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada: Barolarımız üzerinden mesleğimize saldırının had safhada olduğu, hukukun üstünlüğü ilkesinin çiğnendiği, yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve adil yargılanma hakkının hiçe sayıldığı, Çoklu Baronun dayatıldığı, avukatların disiplin yönünden Adalet Bakanlığına bağlanmasının gündeme taşındığı, Türkiye'nin taraf olduğu ve iç hukukumuzda yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesi gibi sözleşmelerde yer alan, öncelikle kadınlarin hak ve özgürlüklerini korumaya alan düzenlemelerin ortadan kaldırılmasının tartışmaya açıldığı, avukatın mesleği gereği vekillik sıfatı göz ardı edilerek hedef alınmaya çalışıldığı zorlu bir süreçten geçiyoruz.  Bu zorlu sürecin en acı tarafı ne yazık ki, söylem ve eylemleri ile etkin mücadele vermesini beklediğimiz Türkiye Barolar Birliğinin sorunlarımıza çözüm bulmak yerine meslektaşlarının karşısında yer aldığına tanıklık etmek olmuştur.
               
Avukatlar, savunma görevini yerine getirmekle birlikte hukukun üstünlüğü, demokrasinin gerçek anlamda hayata geçirilmesi, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin savunucusu olmak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamı ile içselleştirilmesi noktasında topluma önderlik etmek ve bunun mücadelesini vermek zorundadırlar.
                Gerek mesleki gerekse toplumsal olarak görev ve sorumluluğumun bilinci ile ülkemizin en saygın Barolarından biri olan Muğla Barosunu, katılımcı, yerinden yönetim ve çözüm odaklı çalışma anlayışını benimseyen, güçlü delegasyon yapısına sahip, tüm yönetim kadrosu, iç ve dış komisyonları aktif çalışan, teknolojiden her anlamda faydalanan, dinamik, her anlamda avukatın Barosunun gücünü yanında hissettiği yönetim anlayışı ile temsil etmek üzere Muğla Baro Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.” dedi.  AjansCANKA

Muğla Barosu Başkan Adayı Emine Yenilmez Aydemir Kimdir?
                “1981 yılı Bodrum doğumlu olan Avukat Emine Yenilmez Aydemir, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2003 yılı mezunudur ve 2004 yılından beri Muğla Barosu Üyesidir.
                Evli ve iki çocuğu bulunan Muğla Barosu Başkan Adayı Aydemir;  2014 -2016 yönetim döneminde, Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak Muğla Barosu yönetiminde görev almıştır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141