Gündem Gazetesi

Uyuşturucuyla mücadelede Hapkido sporu

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi, Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) yarış takviminde yer alan Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Şampiyonada Hapkido sporu sayesinde uyuşturucudan kurtulan öğrenciler yarışacak.

11 Haziran 2016 Cumartesi 16:58

Uyuşturucuyla mücadelede Hapkido sporu

Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu tarafından, Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) destekleriyle, Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde 11-12 Haziran'da "Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor" sloganı ile Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası düzenlenecek. Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımın sağlanacağı şampiyonada 350 sporcu mücadele edecek.


Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) ve Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Tay Beach Club'da düzenlenen basın toplantısında, son yılların tehlikelerinden biri olan uyuşturucu ve dopinge karşı farkındalık oluşturulmasına imkan sağlayacağını belirtti. Genel Başkanı Ilıcak, her türlü bağımlılığın zararlı olduğunu belirterek, "Uyuşturucu, alkol gibi her türlü zararlı madde bağımlılığı insan hayatına zarar verir. Bu tarz bağımlılıklardan spor sayesinde uzak kalınabilir. Spor her zaman her yaşta yapılabilir. Önemli olan karar vermek ve hayatımızın bir parçası haline getirmektir. Sporu hayatımızın bir parçası haline getirdiğimiz zaman da bağımlılık yapan malzemelerden uzak durabiliriz. Sağlıklı bir yaşamın anahtarı da spor yapmaktan geçiyor" dedi. Bilgisayar oyunlarının da zararlı olduğunu vurgulayan Ilıcak, bilgisayarın da çocuklar için tehlikeli olduğunu belirtti. 

Şampiyonaya, Türkiye'nin çeşitli illerinden 350 sporcunun katılacağını belirten Ilıcak, "Uyuşturucudan kurtulan ve Hapkido mücadele sanatları sayesinde hayata tutunan sporcular da mücadele edecek. Halil İbrahim İper Adnan İper Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleşecek, turnuvaya Hapkido sporunu tanımak isteyen Bodrumluları da bekliyoruz" dedi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER