Gündem Gazetesi

Üniversite öğrencilerine "ilk adımda dost eli"

(Fotoğraflı)

02 Eylül 2013 Pazartesi 19:53

Üniversite öğrencilerine ilk adımda dost eli

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri "İlk Adımda Dost Eli Projesi" kapsamında Ege Üniversitesi'ne yeni kayıt için gelen öğrenci ve ailelerini illegal faaliyetler içerisindeki yapıların eleman kazanma yöntemlerine karşı uyarmak için stant açtı.

İzmir Valiliği koordinasyonunda Ege Üniversitesi Yerleşkesi girişinde "İlk Adımda Dost Eli" Projesi kapsamında açılan stantta üniversiteye yeni kayıt yaptıracak öğrenci ve ailelerinin illegal grupların faaliyetlerine karşı bilgilendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Öğrenci ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunan polisler, bir intihar eylemcisinin eve dönüş hikayesinin anlatıldığı Serdar Bayraktutan'ın "Anne ben geldim" isimli kitabını da hediye ediyor.

Kayıt işlemlerine ve öğrencilere yardımcı olmak bahanesi ile üniversite rektörlüğü tarafından görevlendirilmemiş kişilere itibar edilmemesi gerektiğinin vurgulandığı görüşmelerde ailelerden çocuklarının öğrenim hayatları boyunca sosyal çevrelerini ve yaptıkları faaliyetleri takip etmeleri isteniyor.

Muhabir: Mustafa Yıldırım
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER