Gündem Gazetesi

Türkiye'nin stratejik vizyonu

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nce (TASAM) düzenlenen ''Türkiye'nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi'' kapsamındaki çalıştayın, 12 Şubatta, Muğla'da yapılacağı bildirildi.

06 Şubat 2009 Cuma 10:33

Türkiyenin stratejik vizyonu

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Şubat Perşembe günü, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenecek çalıştayın, iki oturum şeklinde gerçekleştirileceğini belirtti.
Vali Altıparmak, açıklamasında şunları kaydetti:
''Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde, TASAM tarafından düzenlenen (Türkiye'nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi) kapsamındaki geniş katılımlı çalıştay toplantısı, Muğla'da gerçekleştiriliyor. Çalıştaya, Türkiye'deki üniversitelerin öğretim üyeleriyle, büyükelçiliklerin, odaların ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticileri katılacak. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'de, Türkiye'nin stratejik vizyonunun tartışılacağı bu önemli toplantıya, Muğla genelindeki kişi ve kuruluşların temsilcileriyle, iş adamları, kültür ve sanat adamlarından oluşan büyük bir katılımın olması da bekleniyor.''
Çalıştayda, uluslararası ilişkiler, uluslararası güvenlik, iç siyaset, ekonomik hedefler, eğitim, bilim ve teknoloji politikaları, sosyo-kültürel politikalar olmak üzere 6 ana tema üzerinde çalışma yapılacağı ifade edildi.
Çalıştaydaki konuların, 40 kişiden oluşan bir bilim kurulu tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER