Gündem Gazetesi

Türkiye Çetelerin Eline Düştü

İzmir Polisi Tarafından İstanbul, İzmir, Manisa, Balıkesir, Erzurum, Bingöl, Diyarbakır ve Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonlarda 54 Kişi Gözaltına Alındı.

26 Mayıs 2009 Salı 15:53

Türkiye Çetelerin Eline Düştü

İzmir polisi tarafından İstanbul, İzmir, Manisa, Balıkesir, Erzurum, Bingöl, Diyarbakır ve Şırnak'ta düzenlenen eşzamanlı "Karantina" operasyonunda ihalelere fesat karıştırdığı ve rüşvet verdiği iddiasıyla 54 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1,5 yıl önce sekiz ilde örgütlenen çeteye yönelik çalışma başlatıldı. Zanlıları takip eden polis, kamu kurumlarının düzenlediği temizlik ve özel güvenlik gibi ihalelere fesat karıştırdıklarını ve rüşvet verdiklerini belirledi. Toplanan deliller ışığında savcılığın talimatıyla harekete geçen polis, sabah saatlerinde sekiz ilde, önceden belirlenen adreslere eşzamanlı baskınlar düzenledi.

İkisi eski belediye meclis üyesi ve 13'ü kamu görevlisi olmak üzere 54 zanlı gözaltına alındı. Kara ve hava yoluyla İzmir'e getirilen zanlılar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanacak.


Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER