Gündem Gazetesi

Turistlerin ilgi odağı olan maymun

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Cennet adasında tek başına yaşayan Şahin Tekin'e ait ''Çiko'' isimli maymun, adayı ziyaret edenlerin ilgi odağı oluyor.

23 Ekim 2008 Perşembe 23:53

Turistlerin ilgi odağı olan maymun

Şahin Tekin, eskiden Çiko ile birlikte adada iki maymun daha beslediğini belirterek, ''10 yıl önce İzmir'den 3 maymun satın aldım. Uzun süre adada birlikte yaşadılar. Maymunlardan birisi çalındı, birisi ise öldü. O günden sonra Çiko'nun en yakın arkadaşı Jasba isimli köpeğim oldu. Jasba ile çok iyi anlaşıyorlar, hatta geceleri aynı kulübede yatıyorlar. Hamza ve Cemile benimle birlikte rakı içmeyi çok severlerdi, Çiko ise birayı daha çok seviyor'' diye konuştu.

Hayvanları çok sevdiğini ifade eden Tekin, maymun ve köpeğin yanı sıra, kaz gibi kümes hayvanları da beslediğini anlattı.

Adayı gezmeye gelenlerin ve mavi tura çıkan turistlerin Çiko'yu çok sevdiğini dile getiren Tekin, turistlerin Çiko'ya muz ve domates gibi yiyecekler vererek hatıra fotoğrafı çektirdiğini kaydetti.

Dişi olan Çiko'ya arkadaşlık etmesi için erkek bir maymun almak istediği belirten Tekin, parası olmadığı için bu düşüncesini gerçekleştiremediğini söyledi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER