Gündem Gazetesi

TSK artık ergenekona taraf oldu!

Ergenekon davasından tutuklu paşaların TSK tarafından ziyaret edilmesi şok etkisi yarattı.

03 Eylül 2008 Çarşamba 22:59

TSK artık ergenekona taraf oldu!

TSK'DAN ERGENEKONCU PAŞALARA RESMİ ZİYARET
Genelkurmay Başkanlığı, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Orgeneral Hurşit Tolon'u TSK adına ziyaret ettiğini bildirdi. Saat 11:30'da gerekleştirilen ziyareti Genelkurmay başkanlığı bir kaç dakika sonra internet sitesinde duyurdu. Açıklamada, ziyaretin 'TSK adına yapıldığı' vurgulandı.

BÜYÜKANIT SAHİP ÇIKMAMIŞTI
30 Ağustos'ta koltuğunu Orgeneral İlker Başbuğ'a devreden Yaşar Büyükanıt, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan paşalara sahip çıkmadığı gerekçesiyle 'ulusalcı' çevreler tarafından eleştirilmişti. Büyükanıt ise yaptığı açıklamada "Suçlu varsa cezasını çekmeli. Ucu bana dokunacak bile olsa sonuna kadar gidilsin" diyerek Ergenekon zanlılarına sahip çıkmayacağını açıkça söylemişti.

BAŞBUĞ FARKINI GÖSTERDİ
Orgeneral İlker Başbuğ görevi devralmadan önce basında yer alan kimi değerlendirmelerde, Büyükanıt'tan daha 'şahin' bir politika izleyeceği yönünde yorumlar yer almıştı. Başbuğ'un görevi devralmasının üzerinden henüz bir hafta geçmeden TSK'nın Ergenekon zanlılarını 'resmi olarak ziyaret etmesi' bu çevrelerin yorumlarını haklı çıkardı.

'ERGENEKON DAVASI KAPATILACAK MI?' KAYGISI
TSK'nın bugüne kadar Ergenekon soruşturması ile ilgili sessiz kalması, "Bu kez sonuna kadar gidilecek" yorumlarına yol açmıştı. Ancak bu son ziyaretle TSK'nın paşalara sahip çıkacağını göstermesi; "Soruşturma buraya kadardı. Ergenekon davası da burada kapatılacak" görüşünün ağırlık kazanmasına yol açtı.

HUKUKA SAYGILIYIZ MESAJI
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır" mesajının verilmesi, mahkemeden çıkacak karar konusunda iyimser bir hava yaratsa da, oluşan psikolojik ortamda Ergenkon soruşturmasının en azından daha fazla derinleştirilmesinin bundan sonra mümkün olmayacağı yönündeki görüş ağırlık kazanıyor.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER