Gündem Gazetesi

Toki sakinlerine müjde

Tüm eksiklik ve aksaklıklar yüklenici firma tarafından derhal giderilmektedir.

26 Ocak 2009 Pazartesi 10:47

Toki sakinlerine müjde

Kötekli Mahallesi'nde yer alan ve henüz 8 ay önce içine yerleşilmesine rağmen ortaya çıkan eksiklikler nedeniyle vatandaşları isyan ettiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutları, elden geçirilecek. Ahmet Bayrak'ın "TOKİ fiyaskosu" ve "8 ayda suyu çıktı" ifadeleriyle gündeme getirdiği 880 konutta eksikliklerin bir an önce giderileceği açıklandı.
TOKİ'den yapılan açıklamada, eleştirilerin kısmen haklı olduğu ancak sıkıntının imalat sırasında bazı işçi hatalarından kaynaklandığı savunuldu. Konutların tesliminde, müşavir firma gözetiminde, hak sahibiyle birlikte karşılıklı tutanak düzenlendiği vurgulanan açıklamada, "Bütün konut sahipleri konutlarını eksiksiz aldıklarını tutanak imzalayarak beyan etmişlerdir. İşin geçici kabulü onaylanırken bu beyanların eksiksiz olmasına dikkat edilmektedir. Ancak kabul sırasında fark edilmeyen ve kullanım sırasında ortaya çıkan bazı hatalar olabilmektedir" denildi.
Şikayetler dikkate alınacak
Geçici kabul ile kesin kabul arasındaki 1 yıllık bakım süresince yüklenici firmanın eksikleri gidermekle yükümlü olduğu, dolayısıyla tüm şikayetlerin dikkate alınacağı ifade edildi. TOKİ açıklamasında şöyle denildi: "Konut sahipleri tarafından çatıda yapılan anten montajları sonrasında da akıntılar oluşabilmektedir. Ancak tüm bu eksiklik ve aksaklıklar yüklenici firma tarafından derhal giderilmektedir."

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER