Gündem Gazetesi

Tipi Olmasa Helikopteri Birkaç Saatte Bulurduk

Atalay, Komisyonda Yaptığı Açıklamada İse Özetle Şunları Söyledi: "Eğer Hava Açık Olsa, Tipi, Sis, Fırtına Olmasa, Helikopter Enkazı Birkaç Saat İçinde Bulunabilirdi.

01 Haziran 2009 Pazartesi 20:43

Tipi Olmasa Helikopteri Birkaç Saatte Bulurduk

ATALAY, komisyonda yaptığı açıklamada ise özetle şunları söyledi: "Eğer hava açık olsa, tipi, sis, fırtına olmasa, helikopter enkazı birkaç saat içinde bulunabilirdi. Helikopterlerin kalkması riskliydi. Olması gerekip de olmayan ve çabuk sonuca ulaşılmasını engelleyen en önemli husus, helikopterdeki sinyal verici ELT sisteminin bulunmayışı, varsa da çalışmayışı. Otopsi raporunda ölümlerin kazadan yarım ila bir saat arasında gerçekleştiği belirtiliyor. Arama kurtarma için bütün imkanlar sonuna kadar kullanıldı. 

Köylüleri ağırlayacağım

Kızılöz, Döngel, Çevrepınarı köylüleri aramalara katıldılar. Enkaza ilk ulaşanlar Döngel Köyü Muhtarı ve Çevrepınarı'ndan birkaç vatandaş. Onları Ankara'ya davet edip burada ağırlayıp teşekkür edeceğim, hediyeler vereceğim. Arama tarama geç başlamadı. Kayseri Valisi 'enkaza ulaştık yaşıyorlar' bilgisi için, 'Ben emniyetten aldım' dedi. Doğrusu, ben, o açıklamanın çalışmaları geciktirdiği kanaatinde değilim."

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER