Gündem Gazetesi

Tavşanlı Ada Stadı yenilenecek

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un daha önce maçlarını oynadığı Ada Stadı, yenilenecek- AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: "Bunların içinde bizim sürpriz olarak gördüğümüz ise stada ışıklandırma yapılması. Stat, hem gece karşılaşmaları için kullanılacak h

31 Ağustos 2013 Cumartesi 18:38

Tavşanlı Ada Stadı yenilenecek

PTT 1. Lig ekiplerinden TKİ Tavşanlı Linyitspor'un daha önce oynadığı saha olan Ada Stadı'nın bazı bölümlerinin yıkılarak yeniden yapılacak.

Konuyla İlgili Garp Linyit İşletmesi (GLİ) salonunda AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve Kulüp Başkanı Osman Turan, bir basın toplantısı düzenledi.

Kavuncu, stadın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen proje doğrultusunda yenileneceğini söyledi.

Projede, stadın 3 bin 500 kapasiteli ve ışıklandırmalı olduğunu belirten Kavuncu, şöyle konuştu:

"Stadın yapım talimatı, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ulaştı. Mevcut olan kapalı tribün yıkılıyor. Onun yerine bin 500 kişilik kapalı tribün yapılıyor. Soyunma odaları, banyoları, tuvaletleri, basın tribünü ve VIP tribünü yer alıyor. Bakanlığın benzer yerlerde uyguladığı bir proje, bununla birlikte bir kale arkası yeni tribünümüz de var. Burası da kapalı yaklaşık bin kişilik. Yani 250 kişilik yeni ilavemiz olacak. Bunun dışında çim sahamızı yeniliyoruz. Bunların içinde bizim sürpriz olarak gördüğümüz ise stada ışıklandırma yapılması. Stat, hem gece karşılaşmaları için kullanılacak hem de başka programlar için."

Kulüp Başkanı Osman Turan da stat projesinin beklendiğinden daha iyi bir proje olduğunu dile getirdi.

Süreç tamamlandığında güzel bir tesisin ortaya çıkacağını ifade eden Turan"Tabi bunları yaparken takımımızın moral ve motivasyonunu bozmadan bu süreci anlatırsak en büyük kazanım olacağını düşünüyorum" dedi.

Turan, takımın son haftalarda alınan yenilgilerin sorulması üzerine futbolda bazen kötü sonuçların da alındığını ve kalan maçlarda bunun telafisinin yapılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Hadi Şengül
Yayınlayan: Murat Aslan

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER