Gündem Gazetesi

Polis gibi davranmalı

Başlayan turizm sezonu ile alınan asayiş önlemleri ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi, suç ve suçlarla daha etkin mücadele edilebilmesi için her vatandaşın polis gibi davranması gerektiğini ve “H

16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:26

Polis gibi davranmalı

Başlayan turizm sezonu ile alınan asayiş önlemleri ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi, suç ve suçlarla daha etkin mücadele edilebilmesi için her vatandaşın polis gibi davranması gerektiğini ve “Herkes polis olmalı” sözlerini yineledi.


OLAYLARA POLİS GİBİ BAKIN
Yaz sezonuyla birlikte Marmaris'e tatilcilerin yanı sıra art niyetli kişilerin gelişinin de hızlandığının altını çizen Yaşar Turan Çebi, “Biz gereken önlemleri alıyoruz ancak vatandaş da polise yardımcı olmalı. Halkımızdan polis olmasını, olaylara bizim gibi bakıp, şüpheli durumlarda bizi aramasını istiyoruz” diye konuştu.

KAPI VE PENCERENİZİ KAPATIP YATIN
Havaların ısınmasıyla bazı vatandaşların kapı yada pencerelerini açık bırakarak yatmalarının art niyetli kişilere davet çıkarabileceğini belirten Turan Çebi, “Vatandaşlar da güvenlik önlemi almalı. Örneğin, kapı, pencerelerini açık bırakarak uyumamalı. Bu durum art niyetli kişilere çanak açabilir. Şüpheli gördükleri herkesi polise bildirmeli” dedi.

HANUTÇULUKLA ETKİN MÜCADELE
Emniyet Müdürü Çebi, şimdiye dek turiste rahatsızlık veren hanutçulara göz yummadıklarını, Kaymakam Serdar Polat önderliğinde oluşturulan komisyon aracılığıyla bu mücadelenin daha etkin sürdürüleceğini de kaydetti. Bu konuda da “Misafirlerimize, saygılı, Türk örf ve ananelerine uygun davranılmalı” diyerek esnafı ve işletmecilerden destek istedi.


HER YERE ARAÇLA GİTMEYİN
Çebi, zaman zaman 'çile' haline gelen trafik sorununa da değindi. İlçede kayıtlı 40 bin aracın bulunduğunu, bu sayının, yazın ikiye katlandığını kaydederek, “Mevcut düzen bu yoğunluğu kaldırmaz. Sadece polisiye tedbirlerle bu sorun çözülemez. Vatandaşlarımızdan istediğimiz, özellikle kısa mesafeleri, yürüyerek, bisikletle yada motosikletlerle kat etmeleri” dedi.
(GÜNDEM/Temel IRMAK)

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER