Gündem Gazetesi

Özden: “Batı modeli, aşırı kar hırsı ile dünyayı yok olmaya doğru götürüyor”

Sri Lanka'da yapılmakta olan “Asya Birliği” temalı 8.Asya Siyasi Partiler Genel kurulunda Ak Parti adına Muğla milletvekili Prof Dr.Yüksel Özden genel merkezden kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile birikte katıldı ve Asya Ülkelerine hitaben bir konuş

21 Eylül 2014 Pazar 17:24

Özden: “Batı modeli, aşırı kar hırsı ile dünyayı yok olmaya doğru götürüyor”

Özden: “Batı modeli, aşırı kar hırsı ile dünyayı yok olmaya doğru götürüyor”

Sri Lanka'da yapılmakta olan “Asya Birliği” temalı 8.Asya Siyasi Partiler Genel kurulunda Ak Parti adına Muğla milletvekili Prof Dr.Yüksel Özden genel merkezden kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile birikte katıldı ve Asya Ülkelerine hitaben bir konuşma yaptı.

SOSYAL ALT YAPI KURMADAN OLMAZ.

Özden'den çarpıcı tespit.“Batı'nın aşırı kar hırslı kalkınma modeli dünyayı zehirliyor.”

Prof.Dr. Yükse Özden konuşmasında ICAPP genel kurulunda "Eğer Asya Birliği” oluşturmak istiyorsak somut hedefler üzerinde konuşulması" gerektigini ifade etti.

Özden, Batı Modeli'nin “kar hırsına” dikkat çekerek,Dünya'ya “sosyal alt yapı”uyarısında bulundu.

Konuşmasını Türkiye'nin Asyaya örnek ve hayranlık uyandıran çalışmaları anlatarak devam eden Özden şöyle devam etti.: “Batı modeli aşırı kâr hırslı kalkınma modelinin dünyayı zehirleyip içindekilerle birlikte yok etmeye doğru götürdüğünü söyledim. Konuşmamda alt yapınin sadece yollar, köprüler, hava alanlarından ibaret olmadığını; sosyal altyapıyı da kurmak gerektiğini ifade ettim. Avrupa değerleri veya Asya degerleri diye bir şeyin olamayacağını özgürlük ve adalet gibi insanlığın ortak değerlerinden sözetmeliyiz” dedi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER