Gündem Gazetesi

Obama ilk potunu kırdı

Obama'nın kırdığı pot, başkanlığa seçilmesinden sonraki ilk gafı olarak kayıtlara geçti.

08 Kasım 2008 Cumartesi 09:29

Obama ilk potunu kırdı

Obama daha koltuğa oturmadan ilk gafını yaptı. Bu aynı zamanda kayıtlara geçen ilk pot kırma. Eski başkanlarla konuştuğunu söyleyen Obama, bu sırada Nancy Reagan'ın eşinin başarısı için astrologlarla seans düzenlemesini dalgaya aldı. Genç başkan daha sonra durumu anlayarak Nancy'i aradı ve özür diledi.

Obama, başkanlığa seçilmesinden sonra düzenlediği ilk basın toplantısında, eski başkanlara danışıp danışmadığının sorulması üzerine, halen hayatta bulunan bütün eski başkanlarla konuştuğunu söyledi.

Bu noktada Obama, gülümseyerek, "ancak seanslar düzenleme konusunda Nancy Reagan meselesine girmek istemedim" dedi.

Nancy Reagan eşinin başarısı için astrologlarla seans düzenlemişti

Eski Başkan Ronald Reagan döneminin üst düzeyde bir Beyaz Saray görevlisi, daha sonra yayımladığı anılarında Nancy Reagan'in, eşinin başarısına katkı amacıyla astrologlarla seanslar düzenlediğini yazmıştı.

Obama, 87 yaşında olan ve ciddi sağlık sorunları bulunan Nancy Reagan'la ilgili şakasının ağır kaçtığını hemen anlayarak, basın toplantısından sonra eski First Lady'yi aradı.

Barack Obama'nın sözcüsü Stephanie Cütter, "Obama, dikkatsizce ve düşüncesizce sarf ettiğini belirttiği bu söz için Nancy Reagan'dan özür diledi. Sıcak bir konuşma oldu" dedi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER