Gündem Gazetesi

NU Atölyesinden Çıkan' Anforalar'

Nu Seramik Atölyesi'nin 18 sanatçısının eserlerinin yer aldığı "Amphora" isimli seramik sergisi Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nde açıldı.

27 Temmuz 2015 Pazartesi 10:19

 NU Atölyesinden Çıkan Anforalar

Açılış dolayısıyla düzenlenen kokteyle sanatçıların yanısıra, aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Örgütü Kadın Kolları üyelerinin de bulunduğu çok sayıda sanatsever ç katıldı.  Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Müdürü Ertan Durukan,  'Nu Seramik Atölyesi'nin sahibi  Nurdan Bozkurt'a  sanata katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

img_7901.jpg

Eserlerinin özgün olmasına önem verdiklerini ve  denize göre yorumlanan farklı bir amfora çalışması olduğunu vurgulayan Nurdan  Bozkurt  “ Amforalar zaten deniz altından çıkan ürünler. Bizde kendimize göre amfora şekillendirmesi yapmak istedik. Amforaları eski insanlar yapardı. Bir senelik bir çalışmanın ürünü olan eserlerimizin konusunu belirleyerek çalışmalarımızı hiçbir ticari amaç gütmeden  başlattık  ve sergi açabileceğimize de öğrenince   eserlerimizi Marmarisliler ile buluşturmaya karar verdik. Eserlerimizin sergilenmesini sağlayan Marmaris Belediyesine ve Kültür ve Sanat Evin'e çok teşekkür ederim” dedi.

 Ziyarete açılışının ilk gününde yoğun ilgi gören sergi, 31 Temmuz' a kadar açık kalacak.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER