Gündem Gazetesi

Muğla'da toplu taşıma araçlarında kent kart uygulaması başlıyor

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada İlk kez 1998 yılında İzmir'de uygulanmaya başlanan kent kart uygulamasının Muğla Belediyesi denetiminde Muğla'da başlayacağını belirterek,'' Muğla Belediyesine bağlı 11 otobüs ve 34 denet

18 Aralık 2008 Perşembe 10:06

Muğlada toplu taşıma araçlarında kent kart uygulaması başlıyor

            Gürün, çağdaş kentlerin tamamında uygulanan kent kart sistemine Muğlalı vatandaşların kısa bir süre içerisinde alışacaklarına işaret ederek,'' Kent kart sistemi ile toplu taşıma araçları merkezi sistemden takip edilecek. Hangi aracımız hangi güzergahta kaç kilometre hız ile hareket ediyor, kaç yolcu taşıyor bununla ilgili istatistiki bilgileri sağlıklı olarak öğrenebileceğiz. Taşıma sırasında herhangi bir aksama meydana geldiğinde anında müdahale edeceğiz'' diye konuştu.

Kent kart uygulamasının başlamasının ardından kent karta geçiş için 1 aylık bir deneme süresi belirlediklerini kaydeden Başkan Gürün, vatandaşların kent kart ile ilgili aklına takılanları Muğla Belediyesine başvurarak öğrenebileceklerini de sözlerine ekledi.
Önümüzdeki günlerde başlayacak kent kart sistemi ile vatandaşlar toplu taşıma araçlarında bulunan LCD ekranlar ve GPRS sistemi ile günlük haberler, duyurular, hava durumu, saat, takvim, aracın hızı ve navigasyon sistemi ile aracın güzergahı konusun da bilgi sahibi olacaklar.
Vatandaşlar Muğla merkezde belirlenen 20 yükleme noktasından 5 YTL karşılığı kent kart sahibi olabilecekler.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER