Gündem Gazetesi

MARMARİS SOKAKLARI İŞGAL ALTINDA

02 Ekim 2022 Pazar 17:43

Değerli okurlar geçen gün günlük bir Alman gazetesinde bir başlık ve bir resim gördüm.

Bunu tercüme ederek Sayın Cumhurbaşkanımıza göndermeyi düşünüyorum. Dikkatini​ ​çekeceğini tahmin ediyorum.
Marmariste “City Hotel Marmaris” isimli bir Otel’in bulunduğu sokağın halini gösteriyordu.
64.Sokak olarak vermişler. (sokağın numarasının doğruluğunu bilmiyorum).​ ​Yol her iki tarafa da açık ancak iki tarafa da park edilmiş ve iki arabanın yanyana geçmesi​ ​tamamen imkansız.
Sokak bir şekilde bazı insanlar tarafından işgal edilmiş.
Bu durumda ne kadar yol yapsanız boş…
Otopark yapmazsanız ve sokaklara park etmeye göz yumarsanız yakında caddelerde​ ​istila edilecek… Zaten bankalar caddesinde çift sıra çoktan başladı…
 
Seçimlerden bahsediyor hemen hemen tüm görsel ve yazılı medya ama bu rezaletten bahseden​ ​hiç yok. Seçim yapılacak biri kazanacak, diğeri kaybedecek, ne değişecek?
Bu gibi durumlar devletin disiplin ve adaletini gösterir.
Herkesin her istediğini yapmasına​ ​hürriyet denemez, en fazla kaos denebilir.​ ​Evet bu sokak işgalleri tam bir kaostur.
Acaba 6’lı masa neyi değiştirecek bir saysalarda öğrensek…
 
Gerekenin çok üzerinde heryerde boş arsa mevcut, bunlar Belediyeler tarafından kiralanıp​ ​geçicide olsa otopark yapılamazmı?
Belediyelerde arsa sahipleride para kazanır ayrıca istihdam yaratılır.
Bunu yapmak bu kadar mı zor?
Tüm medeni dünyada yapılıyor. Avrupa’da bir yanlış park edinde görün ne oluyor…​ ​Bizde heryer park yeri…Birde dörtlüleri yakıp yolun ortasında duranlar çoğaldı.
Bugün tüm medeni ülkelerde Trafik kontrolü yürüyen trafiği durdurmak için değil, ​ ​yanlış park eden ve dörtlüleri yakıp trafik akışını engelleyenlere ceza vermek ve mani olmak içindir.
Facebook'la Yorumla