Gündem Gazetesi

Marmaris DTO okul yaptırıyor

Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Muğla ve ilçelerinde hayır sever kişi ve kuruluşların eğitime katkılara da aralıksız olarak sürüyor. Kampanyanın 64'üncü protokolü de Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ile Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı H

21 Eylül 2008 Pazar 21:16

Marmaris DTO okul yaptırıyor

İstanbul; Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgelerini kapsayan İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından Bozburun beldesinde yaptırılacak olan Bozburun Çok Programlı Lisesi 320 öğrenci kapasiteli 8 derslikten oluşuyor. Okulda, Denizcilik Bölümü, Çocuk Gelişimi bölümü ve Genel lise bölümleri bulunacak. Okulun toplam 400 bin YTL'ye malolacağı ve temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağı bildirildi. Bozburun Çok Programlı Lisesi inşaatının protokolü Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ile Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi arasında imzalandı.
İmza töreninde konuşan Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, eğitime böyle bir katkı sağladıklarından dolayı sevinç duyduklarını söyledi. Mengi, “Burada çok iyi ustalar yetiştireceğiz. Ara eleman eksikliğimizi bu okuldan mezun olan öğrencilerle gidereceğiz. Çok güzel projeleri hayata geçiriyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz. Bu anlamda çok mutluyuz” dedi.


Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ise eğitime sağladıkları bu büyük katkıdan dolayı deniz ticaret Odası ve Hasan Mengi'ye teşekkür etti. Altıparmak, “Bozburun'da Özel İdare olarak yaptırmış olduğumuz ilköğretim okulumuzun çok programlı liseye dönüştürülmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede lisemizde denizcilik bölümümüz olacak. Bunan yanında çocuk gelişimi ve genel lise programları da olacak. İlk olarak 34 öğrenci ile başlıyoruz. Sosyal sorumluluk örneği gösteren Deniz Ticaret Odamızın başkan, yönetici ve üyelerine teşekkür ediyorum. Diğer oda ve sivil toplum örgütlerine de örnek teşkil etmesini diliyorum”diye konuştu.


Konuşmaların ardından okulun protokolü imzalanırken, Vali Altıparmak, Hasan Mengi'ye “Eğitim Gönüllüsü” rozetini taktı.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER