Gündem Gazetesi

Madene Danıştay yolu gözüktü

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, aralarında Osmaniye Köyü'ndeki manganez madeni ruhsatı da bulunan, ilçe yüzölçümün yarısını kapsayan 42 noktada verilen maden ruhsatlarının iptali için Danıştay'a başvurulacağını, belediyenin de davaya müdahil olacağını

09 Mayıs 2009 Cumartesi 10:46

Madene Danıştay yolu gözüktü

Muğla İdare Mahkemesi, Marmaris'e bağlı Osmaniye Köyü'nde özel bir firmaya verilen maden aranma ruhsatının, bölgedeki turizme, tarıma, canlıların sağlığına ve arıcılığa zarar vereceğini ileri sürerek iptal edilmesini isteyen ilçe ve belde belediyeleri, sivil toplum örgütleri, çevreciler ile Osmaniye Muhtarlığı'nın açtığı davayı reddetmesinin yankıları sürüyor.
Başkan Ali Acar da Marmaris Belediye Meclisi'nin son toplantısının ardından meclis üyeleri arasında gerçekleşen sohbet sırasında konuyla ilgili tepkisini dile getirdi. 2007'de baş gösteren maden meselesine baştan beri karşı olan ve bu konudaki kararlığını defalarca dile getiren Ali Acar, “İlçe yüzölçümün yarısını kapsayan 42 noktada verilen maden ruhsatlarının iptali için Danıştay'a başvurulacak, biz de davaya müdahil olacağız” dedi. Başkan Acar, bu konuda AKP'li meclis üyelerinden de destek istedi.

“BALCI GÖKMEN” DE MADENE KARŞI


AKP'liler de bunun üzerine, zaten Marmaris'te madene karşı olduklarını söyledi. İlçenin en tanınmış balcılarından biri olan AKP'li üye Hasan Gökmen, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Marmaris'in kendisi zaten maden, Doğa madeni, turizm madeni, arıcılık, bal madeni. Burada maden aramanın manası yok. Madene karşı, herkesle işbirliğine hazırım”

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER