Gündem Gazetesi

Köy Enstitülerinin 76. Kuruluş Yıldönümü

CHP Marmaris İlçe Örgütü, Köy Enstitüleri’nden mezun olan öğretmenleri, onurlarına verilen kahvaltıda misafir etti.

18 Nisan 2016 Pazartesi 10:58

 Köy Enstitülerinin 76. Kuruluş Yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Örgütü Köy Enstitülerinin 76. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla  Uzun Yalı'daki 'Portofino' adlı restoranda kahvaltı düzenledi. Köy Enstitüleri’nden mezun olan öğretmenler, onurlarına verilen kahvaltıda  CHP'liler tarafından misafir edildi.

CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, "Büyük Atatürk, büyük bir zafer kazanıldığı şeklinde kendisine yapılan yorumlar sonrasında 'Biz iktisadi ve ilmi zaferlerle süsleyemezsek, bu askeri zaferimizin pek bir anlamı kalmaz' diye bir ifadesi oluyor. Köy Enstitüleri de Türk aydınlanma hareketinin, ilmi zafer hareketinin, adımlarının bir parçasıydı. Gerçekten o dönemin Türkiye'sinin, o dönemin Türk insanının ihtiyacı olan ve aydınlanmasına, çağdaşlaşmasına yardımcı olacak bir projeydi. Maalesef ki tam bağımsızlık yolunda sekteye uğramış olan Türkiye, bu dönemden sonra adım adım belli değerlerden vazgeçmek zorunda kaldı. Bu değerlerden bir tanesi de maalesef ki, Köy Enstitüleri oldu. Kapatılmalarından sonra da daha farklı derneklerin, daha farklı kuruluşların eğitim camiasında rol oynadığını gördük. Köy Enstitüleri, Türk aydınlanmasının önemli bir yapı, önemli bir kilometre taşıydı. Biz de o dönemin emektarlarıyla birlikteyiz. Kendilerine de katıldıkları için teşekkür ediyoruz."

Köy Enstitüsü mezunları da  ”Köy enstitüleri, Türkiye'nin üniversiteleriydi, kuruluşu ile eğitim seviyesi artmış ve ülke de eksikliği çekilen öğretmen açığı kapatılmıştır ”  düşüncesine vurgu yaptı.

CHP İlçe Yönetim Kurulu'nun bazı üyelerinin de hazır bulunduğu etkinliğe, Armutalan eski Belediye Başkanı Muhammet Ünlü de katıldı. (Ahmet IRMAK)

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER