Gündem Gazetesi

Kapatmak değil utandırmak lazım

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı Mehmet Baysal, ilçenin en büyük sorununun, işyeri ve nüfus fazlalığı olduğunu savundu.

11 Haziran 2009 Perşembe 11:30

Kapatmak değil utandırmak lazım

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı Mehmet Baysal, ilçenin en büyük sorununun, işyeri ve nüfus fazlalığı olduğunu savundu. Turizme zarar veren davranışların önüne geçebilmek amacıyla 'Marmarislilik ruhu' oluşturmanın gerektiğini ifade eden Baysal, hanutçulara verilen kapatma cezalarının kesin çözüm olamayacağını da öne sürerek, “Kapatmak değil, utandırmak lazım” diye konuştu.

İÇ YAPILANMA TAMAMLANDI
Gazetemizin sorularını yanıtlarken birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunan MTO Başkanı Mehmet Baysal, 4 ay önce göreve geldiklerinde ilk başlattıkları çalışmanın, odanın iç yapılanmasındaki sıkıntıları gidermek olduğunu söyledi. MTO'nun bütçesinin, artık 'eksi'de olmadığını, başa baş hale geldiğini, 300 bin TL paraları, 950 bin TL de tahakkuk etmiş alacakları bulunduğunu belirtti. Diledikleri iç yapılanmanın büyük bir bölümü tamamladıklarını, dışa, ileriye dönük çalışmalara hız verdiklerini ifade etti.

TEK ÇATI ALTINDA PALANLAMA
Mehmet Baysal, Marmaris'in geleceği için kısa, orta ve uzun vadeli planlar oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Söz konusu planın da geniş katılımla hayata geçirilecek 'Turizm Konseyi' çatısı altında hazırlanması gerektiğini dile getirdi. Baysal, ilçenin en büyük sorununun, işyeri ve nüfus fazlalığı olduğunu, bu sorunun çözümünü kolaylaştırmak için de ilçe sınırlarındaki (Bozburun ve İçmeler hariç) belediyelerin tek çatı altında toplanması, yetkisi arttırılmış tek belediye tarafından yönetilmesi gerektiğini söyledi.

'ZARARLILAR'I UTANDIRALIM
Başkan Baysal, turizme zarar veren davranışların önüne geçebilmek amacıyla 'Marmarislilik ruhu' oluşturmanın gerektiğini söyledi, hanutçulara verilen kapatma cezaları için ise “Kapatmak değil, utandırmak lazım” dedi. Baysal, “Bu tür olumsuz davranışları gördüğümüz de 'ne yapıyorsun kardeşim diyebilmeliyiz. Yaptığının, utanç verici olduğunu hissettirmeliyiz. Bunun için de Marmarislilik ruhuna sahip olmak, birlik içinde davranmaz zorundayız.” diye konuştu. Mehmet Baysal'ın, açıklamalarına ilişkin haberin ayrıntılarını yarın gazetemizde bulabilirsiniz..

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER