Gündem Gazetesi

KAMERA SİSTEMİ

20 Kasım 2022 Pazar 14:29

Kamera sistemi medeni bütün ülkelerde suç oranını inanılmaz derecede azaltmıştır.  Bu bilgi hemen hemen bütün Avrupa ülkeleri ve Amerikan Eyaletleri tarafından  açıklandı. Güney Kore ve Japonya’da buna dahil.

 
Bakınız geçenlerde İstanbul İstiklal Caddesinde bir bombacı yakalandı.
Kameralar olmasaydı bu kadar çabuk olur mu idi? Bu en basit örnektir.
Avrupa, Amerika ve Asya’da birçok otomobil, kamyon ve otobüslerde dış kameralar var kaza anında ne olduğu görebilmek ve karar verebilmek için.
 
Apartmana, kuyumcuya, dükkana giren çıkanı görebilmek veya kayıt ettirip istediğiniz zaman görebilmek için bu küçük kameralar hemen her yerde kullanılıyor.
Daha öncede defalarca yazmış olduğum gibi bu kameralar birçok cinayetlerde, hırsızlıklarda, hem trafik suçlarında inanılmaz büyük fayda sağlıyor.
Trafikte kameraları yok gibi sananlar ise devlet gelirine büyük gelir katıyor.
 
Bu kamera sistemi o kadar genişliyor ve yeni buluşlara sebep oluyorki bugün Amerikan Askeri bilgi toplama kurumu uydudan dünyada istediği noktaya inerek resmini çekip, dinleme yapabiliyor.
Almanyada örneğin sokağın başında küçük bir kamera var ve Park edilmez işareti var.
İsterseniz istediğiniz yere park edin, yaklaşık 10 gün içinde plakanın kayıtlı adresine bir mektup ile arabanızın park halindeki resmi geliyor ve en geç bir hafta içinde ​30​,—Euro ödeme yapmanız aksi halde faiz ve masraflar ekleneceği yazıyor. Öderseniz sorun yok ama ödemezseniz bu para inanılmaz çoğalıyor, devletin​ veya Belediyenin​ avukat masraflarını ödemeye kadar götürüyor.
Yola bakıyorsunuz tek bir park etmiş araba yok.
Bu şekilde insanlar yürümesini öğrenmişler ve daha sağlıklılar…
Bütün bunun sebebi kameralar. Biz hep arkadan geldiğimiz için bu kamera sistemini daha kaç yıl bekleriz hertarafa yerleştirmek için bilemiyorum.
Umarız çabuk olur.
Facebook'la Yorumla