Gündem Gazetesi

Kadınlara "görüntü ve ses sistemleri" kursu

(Fotoğraflı)

30 Ocak 2014 Perşembe 13:43

Kadınlara görüntü ve ses sistemleri kursu

Manisa Mesleki Eğitim Merkezi'nde "görüntü ve ses sistemleri" alanında açılan kursta 16 kadın, toplam 50 iş günü teorik ve uygulamalı olarak eğitim görecek.

Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası'nın Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde Manisa İş Kur Müdürlüğü tarafından 18-39 yaş arası kadınlara yönelik "görüntü ve ses sistemleri" alanında "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi başlatıldı.

İş Kur İl Müdürü Yüksel Uçar, proje kapsamında en fazla istihdam sağlayan iller arasında Manisa'nın 5. sırada olduğunu istihdama yönelik 4 yılda 35 milyon liralık ödenek harcandığını söyledi.

Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası işbirliği ile kadın istihdamına yönelik kurs başlattıklarını anlatan Uçar, proje kapsamında 18-39 yaş arası kadınlara "Görüntü ve Ses Sistemleri" alanında meslek edindirme kursu düzenleneceğini söyledi.

Manisa Mesleki Eğitim Merkezi'nde verilecek teorik ve uygulamalı kursun 50 iş günü süreceğini kaydeden Uçar, kursta 16 kadın kursiyerin toplam 400 saat eğitim göreceklerini belirterek, kursiyerlerin sigortalarının kurum tarafından karşılanacağını ve kişi başı günlük 20 lira cep harçlığı ödeneceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Sedat Şimşek
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER