Gündem Gazetesi

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü

Etkinlikleri kapsamında Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası'nda tutulan balıklar huzurevine gidecek

06 Eylül 2013 Cuma 13:33

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası, yarın Urla'da başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası'nda tutulan deniz ürünlerinin Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'ne bağışlanacağı bildirildi.

Urla'da düzenlenecek şampiyonaya İzmir dışından 5, İzmir merkez ve ilçelerden 8 olmak üzere toplam 13 takımdan 52 sporcunun katılacağı açıklandı. 7 Eylül Cumartesi günü İskele Meydanı'nda saat 10.00'da tekneleriyle hareket edecek 4'er kişiden oluşan takımların Urla açıklarında saat 15.00'e kadar kendilerine gösterilen bölgelerde avlanacağı, en çok balık ile en ağır balığı tutanlara ise bireysel ve takım ödülleri verileceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Kerem Ünal, sporcuların elde ettiği tüm deniz ürünlerinin Gürçeşme'de bulunan Zübeyde Hanım Huzurevi'ne bağışlanacağını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Spor kulübü olarak İzmir'in kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir organizasyona imza atmak amacındayız. Gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz 1. Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası'nın çok renkli görüntülere sahne olacağını düşünüyoruz. 7 Eylül Cumartesi günü deniz tutkunlarını Urla'da bir araya getireceğiz. Tüm halkımızı yarışmamıza ve sonrasında Urla İskele Meydanı'ndaki ödül töreni ve konserimize bekliyoruz."

1. Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası'na Aydın Köprülüspor, Bursa Yüzme İhtisas, Bursa İl Gençlik Kulübü, Manisa İl Gençlik, Manisa Yüzme İhtisas Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Bayraklı Şafakspor, Altay Sosyal Dayanışma Derneği Spor Kulübü, Altay Spor Kulübü, Tire Sualtı Gençlik Spor Kulübü, Karşıyaka Yüzme ve Su Sporları Kulübü, Urla Gençlik Kulübü ve Demirspor Kulübü katılacak.

Muhabir: Hüseyin Bağış
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER