Gündem Gazetesi

Herkes üzerine düşen görevi yapsın

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 29 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk röportajı gazetemize verdi.

02 Mayıs 2009 Cumartesi 17:51

Herkes üzerine düşen görevi yapsın

Başkan Ali Acar, Genel Yayın Yönetmenimiz Temel Irmak'ın, ilçe gündemindeki konulara ilişkin sorularını içtenlikle yanıtladı. Acar, Marmaris'in geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde olmanın, herkesin, her kesimin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.


BİRLİKTE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ
Ulusal basına yansıdığı gibi, Kaymakam Serdar Polat'la arasında 'söz düellosu' yaşanmadığını belirten Başkan Ali Acar, “Söz konusu toplantıda herkes düşüncelerini dile getirdi. Söz düellosu yaşanmadı. Herkes konuşmalıdır. Çünkü sıkıntıların artık son bulması gerekir. Toplantılardan sonuç çıkmalıdır. Bunun için de birlikte, uzlaşı içinde çalışmak zorundayız” dedi. .

İMAR PLANI İPTAL OLDU MU?
Başkan Acar, “Marmaris İmar Planı iptal oldu' yönündeki haberleri değerlendirirken de, “Plan iptal olmadı, Danıştay 6. Dairesi ' bir nevi yürütmeyi durdurma' anlamına gelen iptal kararı verdi. Danıştay'a durumun ne olduğunu belirtir bir raporla başvuracağız. Turizm Bakanlığı da yakın zamanda Danıştay'a itirazda bulunacak. Bunu kısa zamanda çözeriz. Büyütülecek bir durum değil” diye konuştu.

UZUN YALI'NIN DURUMU
Acar, kamuoyunda çok konuşulan, Uzun Yalı'daki diskoların bu sezon faaliyet gösterip gösteremeyeceği konusunda ise şunları söyledi: “Uzun Yalı bir turistik tesis alanıdır. Valilik aracılığıyla belediyelere verilen yetkiyi de kullanarak, artık burada gürültülü müziğe, yani diskolara izin vermeyeceğiz. Vatandaş bu konuda mahkemeye gider de, farklı bir kararı bize getirirse, yargının kararı neyse onu uygularız”

AREENA NEDEN MÜHÜRLENİYOR?
Ali Acar, “Areena Club”ın mühürlenmesi ve mühürlerin sökülmesi hakkında da şöyle konuştu: “Söz konusu yerin işletmecileri, Anıtlar Kurulu'na, talep edilen, proje tadilatını yapıldığı yönündeki projeyi sunmadığı için mühürlendi. Konunun karar mercii Anıtlar Kurulu'dur. Biz burada, takipçi, denetleyici ve uygulayıcıyız. Ama mühür fekti, sökülmesi Marmaris'te moda olmuş. Onlar da bu modaya uyuyorlar.”

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER