Gündem Gazetesi

Hem küçükler hem büyükler bisiklete binmeli

Marmaris Bisiklet Festivali, 7’den 77’ye herkesin kolayca yapabileceği, çok yönlü faydaları bulunan bir gerçeği gözler önüne serdi

04 Mayıs 2015 Pazartesi 10:52

Hem küçükler hem büyükler bisiklete binmeli

Marmaris'teki bisiklet turizmini geliştirmeyi, rotalarını tanıtmayı amaçlamasının yanısıra  bisiklet kullanımını yaygınlaştırarak insan sağlığına ve trafik yoğunluğunu gidermeye  katkı sağlayacağı da öngörülen Festivalin finalini kadınlar ile çocuklar yaptı.

Güney Ege Kalkınma Ajansının desteğiyle, Marmaris Turizm Birliği tarafından düzenlenen ve 4 gün süren “1. Marmaris Bisiklet Festivali”nin en renkli görüntüleri hafta sonunda yaşandı. Festivali kapsamındaki "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"na yüzlerce kadın katıldı. Hem kadına yönelik şiddete bir kere daha dikkat çekmek hem de Marmaris Bisiklet Festivali'ne renk katmak için düzenlenen Tur’un katılımcıları bisikletlerinde kadına yönelik şiddete karşı dövizler de taşıdı.

Meydanı'nda başlayan ve şehir içindeki yürüyüş yollarında yapılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" vatandaşlar ve turistlerden takdir ve alkış aldı. Festivalin en cıvıl cıvıl, en neşeli seslerinin yükseldiği etkinlik ise çocuklar arasında düzenlenen bisiklet yarışıydı. Çok sayıda küçük bisikletçi, 19 Mayıs Meydanı’ndaki yarışlardan büyük keyif aldı. Ebeveynleri de çocuklarını mutlu görmenin zevkini çıkardı.

Böylelikle 4 gün süren Festival, turizmin yanısıra sosyal sorumluluk bilincine ve çocukların sağlıklı şekilde yaşamanın bir yolunu öğrenmesine katkı sağladı. (Hatice Irmak)

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER