Gündem Gazetesi

Hastanede yangın tatbikatı

Marmaris Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatında hastalar ve hastane çalışanlarının yangın durumunda neler yapacakları konusunda hazırlık yaptılar.

21 Eylül 2008 Pazar 21:08

Hastanede yangın tatbikatı

Senaryoya göre hastanede önce yangın alarmı çalındı. Daha sonra personel ve hastalar hızlı ve düzenli bir şekilde tahliye edildi. Bazı hastalar yangından dolayı üst katlarda mahsur kaldı. Mahsur kalan hastaların imdadına Marmaris Belediyesi İtfaiye Ekipleri yetişerek merdivenle mahsur kalan hastaları kurtardı. Yangına nasıl müdahale edileceği konusunda da eğitim veren itfaiye ekipleri çıkan, yangının yangın tüpüyle nasıl söndürüleceğini gösterdi. Daha sonra çıkan yangını personelde söndürerek tecrübe kazandı.


Marmaris Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen yangın tatbikatı hakkında bilgiler veren Marmaris Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammed Kahraman, "Yangın esnasında hastanede bulunan personel ve hastaların daha az zarar görmesi için yanıcı ve patlayıcı maddeleri kapatarak müdahalemizi yaptık. Marmaris Devlet Hastanesi talepte bulunduğu için bu tatbikatı yaptık. Keşke diğer kurumlarda bu duyarlılığı gösterse" şeklinde konuştu.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER