Gündem Gazetesi

Güneş Cyrina Özek: 2019 Benim Yılım Olacak

Güneş Cyrina Özek: "Ben sadece karakteri canlandırmıyorum, yazılan o karakter oluyorum"

25 Ocak 2019 Cuma 10:05

Güneş Cyrina Özek: 2019 Benim Yılım Olacak

 Öncelikle merhaba.. Sizi geçen yıl vizyona giren internet fenomenlerinin yer aldığı 'Vallahi Hortladı' isimli sinema filminden tanımıştık. Orada kadın başroldünüz ve komedi yaptınız. En son yer aldığınız 'İstasyon' isimli sinema filminde de Hira adında akıl hastası bir anneyi canlandırdınız. Bu işin hem başrol oyuncusu olmak ve de pskolojik olarak gerilimi zor bir  karakteri canlandırmak size neler hissettirdi?

- Diğer yer aldığım işlere göre bu filmde kesinlikle çok farklı deneyim ve tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Filmimiz sadece gerilim değil de, dramı da yüksek bir iş oldu. Neredeyse hemen hemen her sahnesinde gözleri yaşlı, kızının katillerinden intikam almaya çalışan akıl hastası bir anneye tanık olacaksınız. Zor olan ise çok yoğun tempoda çalıştığımız için uykusuz kalmak yorucu oldu.

Çok disiplinli çalıştığınızı ve hiç bir sahnede göz yaşartıcısı kullanmadığınızı öğrendik. Sizin için ağlamak zor olmuyor mu?

- İşlerime saygı duyduğum için her zaman disiplinliyim ama bir o kadarda eğlenceliyimdir. Evet yaşartıcı kullanmaya gerek duymuyorum. Çünkü ben sadece karakteri canlandırmıyorum, yazılan o karakter oluyorum. Onun duygularına bürünüyorum. Öyle oluncada çok rahat bir şekilde ağlayabiliyorum.

Daha önce oyunculuk için eğitim aldınız mı? Size göre oyuncu olmak için eğitim şart mıdır?

- Konservatuardan oyunculuk eğitimi aldım. Onun haricinde 5 yaşındayken ilk kez tiyatro sahnesiyle karşılaştım ve 12 yıl tiyatroda çeşitli karakterleri canlandırdım. Ama önemli olan eğitim almak yada okulunu okumak değil. Gerçekten kendine güvenmek.. Kendine güvenmeyen insan hiçbirşey başaramaz. Eğitim almanızın ise tek yanı tecrübe edinmek ve bazı avantajların artması..

Şuanda oyunculuk konusunda başarılı olmanızı birisine borçlu musunuz?

- Evet en çok Kabricin Mühür, İstasyon ve Vallahi Hortladı isimli sinema filmlerinin yönetmeni Volkan Adıyaman'a borçluyum. O benim hayatımdaki en büyük şansım. O hayatımda tanıdığım en fedakar, güvenilir, yetenekli birisi.. Bir çok konuda kendini yetiştirmeyi başarmış bir insan. O benim oyunculuk serüvenimdeki en büyük destekçim.

Oyunculuk dışında, müzisyen olup keman öğretmenliği yaptığınızı da biliyoruz. Peki ikisinden birini seçmeniz istense hangisini seçerdiniz?

- Benim için zirve olan şey oyunculuk ama keman öğretmeni olmaktanda mutluyum. Çünkü bana son derece saygılı, yetenekli öğrencilerim var. Onlara birşeyler öğretmek ve  sevgilerinin sıcaklığını hissetmek beni mutlu ediyor.

Sizce ileriye dönük planlar yapmak mı, yoksa anı yaşamak mı daha önemlidir?

- Çok duygusalım her şeyin bir anda olmasını isterim. Fakat mantığımı duygularıma göre daha üst seviyede tuttuğum için kendimi bir şekilde  frenlerim. Hele ki iş konusunda ani karar verip sonrasında yıpranmamak adına düşünüp, ileriye dönük stratejik planlar yapmak benim için daha önemli..

Sizde biraz Nurgül Yeşilçay biraz da Sibelcan havası var. Peki ya sizi onlara benzetenler oluyor mu?

- Evet ikiside çok sevdiğim sanatçılar. Onlara benzetilmek güzel bir duygu..

Peki bundan sonra sizi nerede göreceğiz? Yakınlarda başka bir sinema veya dizi projesi var mı?

- İstasyon'un ardından 3 sinema filmi teklifi aldım fakat acele etmektense biraz daha  beklemek istediğim için kabul etmedim. Şuan bir dizi projesi var, hayırlısı ise ona başlayacağız.

Mütevazi, içten, samimi bir röportaj olduğu için size çok teşekkür ederiz. Son olarak kendinizi 3 kelime ile tanımlayacak olsanız bu hangileri olurdu?

- Özgüvenli, enerjik ve dobra.. Röportaj için ben teşekkür ederim.

 Kaynak: Sinema Turu

BENZER HABERLER