Gündem Gazetesi

Fethiye'de Paraşüt Kazası:1 Yaralı

Muğla'nın Fethiye İlçesinde Yamaç Paraşütü Yaparken Kaza Geçiren İngiliz Turist, Helikopterle Kurtarılarak Fethiye Devlet Hastanesi'nde Tedavi Altına Alındı.

12 Mayıs 2009 Salı 21:54

Fethiyede Paraşüt Kazası:1 Yaralı

Muğla'nın Fethiye İlçesinde Yamaç Paraşütü Yaparken Kaza Geçiren İngiliz Turist, Helikopterle Kurtarılarak Fethiye Devlet Hastanesi'nde Tedavi Altına Alındı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü yaparken kaza geçiren İngiliz turist, helikopterle kurtarılarak Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Jim Ashley (50) isimli İngiliz vatandaşı, yamaç paraşütü yapmak için arkadaşı ile birlikte bin 900 rakımlı Babadağı'na çıktı. Burada özürlü olan arkadaşının havalanması için ona yardım eden Ashley, arkadaşı ile birlikte paraşütle havalandı. Paraşüte bağlı olmayan Ashley, kısa süre sonra yere düştü. İngiliz vatandaşı Jim Ashley, düşmenin etkisi ile takla atarak 60 metre kadar yuvarlandı. Orada bulunan diğer pilotların haber vermesi ile olay yerine ambulans çağrıldı. Babadağı'nın zirvesine 112 Acil Servis ambulansı çıkamayınca devreye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait helikopter girdi. Marmaris'ten AKUT kurtarma ekibini de alan helikopter, bin 900 metrede yaralı olan Ashley'i bulunduğu yerden alarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada tedavi altına alınan Ashley'in kaburgalarından, başından, kolundan ve ayağından yara aldığı öğrenildi.

Kurtarma çalışması hakkında bilgi veren Marmaris AKUT ekibinde görevli Tolga Gözüm, yaralının halatla kurtarılacak kadar kötü bir yerde olmadığını, pek çok yerinde kırık olan Ashley'in sedyeye ve helikoptere bindirilmesi esnasında zorlandıklarını kaydetti.


Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER