Gündem Gazetesi

Elektirikte 2. indirim Nisan'da

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Elektrik Fiyatlarının 1 Nisan'da İtibaren Biraz Ucuzlayacağını Bildirdi.

28 Mart 2009 Cumartesi 11:56

Elektirikte 2. indirim Nisanda

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, elektrik fiyatlarının 1 Nisan'da itibaren biraz ucuzlayacağını bildirdi.
Unakıtan, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) tarafından düzenlenen ''Eskişehir Ekonomisi ve Geleceği'' konulu konferansta dünyada yaşanan krizin geçici olduğunu, önlem amacıyla trilyonlarca dolar harcandığını anlatarak şunları kaydetti:


''Bunu önleyecekler. ABD'de son verilere göre, konut satışları artmaya başlamış, beyaz eşya da öyle. Bu iyiye işaret. Bir ışık görünmeye başlamış. Burada düzelme farkına varmadığımız şekilde olacak. Bundan sonra da hızlı olmaya başlar. Moral meselesi. Otomotivde ÖTV'yi 3 ay indirdik, stoklar kalmadık. Mobilya, beyaz eşya, bilgisayarlara yavaş yavaş yayıyoruz. Konut sektörünü geliştirmeye çalışıyoruz. Ne kadar talep artarsa üretim de ona göre olacak. İşsizlik de buna bağlı gerileyecek. Bizim geri dönmeyen kredilerimiz yok, batan bankalarımız yok. Ayakları üzerinde durmaya başladık. IMF ile anlaşmamız lazım. Onlarla pazarlık yapma gücümüz var. Eskiden bu yoktu. Öyle hale geldik ki, (Bakanım imza atma, bize söz ver yeter) dediler. O hale geldik çok şükür.''


-''Elektrik fiyatları ucuzlayacak''-


İstanbul'a hızlı tren bağlantısı olduğunda Eskişehir'in her yere daha yakın olacağını anlatan Bakan Unakıtan, ''O bakımdan geleceği şimdiden hazırlamak lazım. Bazı sanayi kollarının gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa o faaliyetleri yapmaya hazırız. Elektrik fiyatlarına da 1 nisan itibariyle biraz ucuzlama geliyor. Bunu da söyleyeyim. Başbakanımız açıklayacak'' dedi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER