Gündem Gazetesi

Eğitim camiası tek yürek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik dün bir genelge yayınlayarak dün tüm okullarda Filistin'de ölenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapılmasını istedi ve tüm yurtta olduğu gibi Marmaris'te de saygı duruşu gerçekleşti. Ardından Marmaris İlçe Milli Eğitim Mü

14 Ocak 2009 Çarşamba 00:21

Eğitim camiası tek yürek


İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzalı genelgeyi, okul müdürleriyle yaptığı toplantıda sunarak hazırlanıp, zarflanan genelgenin her öğrenciye ulaşmasını istedi. Bugünden itibaren dağıtılmaya başlanacak bu zarfların öğrencilerden tekrar toplanarak içinden çıkacak paralar tek tek sayılarak Filistin halkına gönderileceğini söyledi.

“Bu drama seyirci kalmayın”
Aldoğan, müdürlerle yaptığı toplantıdan sonra açıklamasında “Bu zarfların her öğrenciye ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerimin bu genelgeyi okuyarak, kendilerinin bilerek ve isteyerek yaptıkları yardımlar daha da anlamlı olacaktır. Bizler de bir nebze katkı sağlayabilmek için bu kampanyayı başlattık. Bu insanlık dramına seyirci kalamazdık. Öğrencilerimizden toplanan zarflar 19 Ocak tarihinde açılacak ve aynı gün sayılarak Milli Eğitim Komisyonundan geçerek Ziraat Bankası'nda bulunan yardım hesabına yatırılacak. Kimse bu drama seyirci kalmasın” dedi.
İşte Hüseyin Çelik imzalı, öğrencilere tek tek zarflanarak ulaşacak belge;

Saygıdeğer Veli;
Filistin'de İsrail'in saldırıları sonucunda yüzlerce sivil ve çocuk hayatını kaybetmiş, binlercesi yaralanmış, insanlar işgal ve abluka sonucu en zaruri ihtiyaçlarını gideremez duruma düşmüşlerdir.
Filistin'deki insanlık dramının mağdurlarıyla dayanışma içerisinde olmak ve oradaki çocuklara destek vermek üzere Milli Eğitim bakanlığı olarak bir yardım kampanyası açmış bulunuyoruz.
Gerekli duyarlılığı göstereceğiniz inancı ile selam ve saygılarımı sunarım.

Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK
Milli Eğitim Bakanı

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER