Gündem Gazetesi

Darphane işçilerinden 1 kişi bile sendikamıza üye yapılmadı

Medya-İş Genel Başkanı Eser: "Darphane işçilerinden bir kişi bile sendikamıza üye yapılmamıştır" dedi.

04 Eylül 2013 Çarşamba 18:23

Darphane işçilerinden 1 kişi bile sendikamıza üye yapılmadı

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, hiçbir Darphane işçisinin, sendikalarına üye yapılmadığını bildirdi.  

Eser, yaptığı yazılı açıklamada, Darphane işçilerinin devam eden grevinin faturasını Medya-İş’e çıkarmaya çalışanların, yaptıkları sendikacılıktan utanmaları gerektiğini savundu.

TGS ve Basın-İş'in, suçu Medya-İş’e atarak başarısızlıklarını kapatmak istediğini belirten Eser, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar sergilemiş oldukları kötü ve yalan sendikacılığın bir sonucu olarak, bugünlere gelmiş sözde sendikacılar bizlere saldırmaya devam etmektedir. Darphane işçilerinin grevleri sürmektedir ve Medya-İş olarak Darphane işçilerinden bir kişi bile sendikamıza üye yapılmamıştır. Bir kez daha başarısız sendikacılık yürüten bu kişiler yine hedef olarak Medya-İş’i seçmişlerdir. Grevde olan bir iş yerinde örgütlü olan Basın-İş yanına TGS’yi alarak başarısızlıklarına çare aramaktadırlar. Bu sözde sendikacılara sözümüz, örgütlü olduğunuz yerlerdeki işçilerinize sahip çıkmanız ve onları yalanlarınızla oyalamamanızdır."

TGS'nin yıllardan beri örgütlü olduğu Cumhuriyet gazetesinde grevin yaklaşık 7 yıldır sürdüğüne işaret eden Eser, "Bu grevle ilgili neden kamuoyuna açıklama yapılmamaktadır. Bu yaptığınız 'sarı sendikacılık'tan başka bir şey değildir" ifadesini kullandı. 

Medya-İş’i grev kırıcılığıyla suçlayan Basın-İş ve TGS'nin tüm grevleri batırdığını savunan Eser, "Dertleri hiçbir zaman emekçiden ve haklarından yana olmayan, örgütlenme yerine çok farklı alanlarda top koşturanlar bir kez daha ağlamaya devam ediyorlar. Medya-İş olarak kurulduğumuz günden bugüne söylediklerimizi yapmanın gururu ile Basın Yayın ve Gazetecilik iş kolunda emekçilerin desteğini alarak hedeflerimize emin adımlarla ilerlemekteyiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER