Gündem Gazetesi

Çevreci Aile

Marmaris'te 18 Yıldır Maddi Karşılık Beklemeden Çöp Toplayan ve Çevre Kirliliğine Dikkati Çekmek İçin Yaptığı İlginç Eylemlerle Tanınan İmdat Avcı, 13 Gün Boyunca Ailesiyle Topladığı 350 Torba Çöpü Marmaris Belediyesi Temizlik Ekibine Teslim Etti.

26 Ağustos 2008 Salı 14:02

Çevreci Aile

MARMARİS'te 18 yıldır maddi karşılık beklemeden çöp toplayan ve çevre kirliliğine dikkati çekmek için yaptığı ilginç eylemlerle tanınan İmdat Avcı, 13 gün boyunca ailesiyle topladığı 350 torba çöpü Marmaris Belediyesi temizlik ekibine teslim etti.
Vatandaşlarla, turistlerin alkışları arasında torbaları belediye görevlilerine teslim eden Avcı, şöyle konuştu: "13 gün boyunca eşim ve 2 çocuğumla daha temiz bir çevre için mücadele ettik. Yalancıboğaz'dan başladık, Kumlubük'e kadar yaklaşık 30 kilometrelik kıyı şeridini temizledik. Tekne almadığı için çöp torbalarının sadece yarısını kıyıya taşıyabildik. Gerisini sonra getireceğiz. Koylardan genellikle pet şişeler, bira şişeleri ve ambalaj kağıtları çıkıyor." Avcı, insanların çevreye karşı duyarsız olduğunu belirterek, "Biz koyun birinde temizlik yaparken, Danimarkalı bir aile 12 ve 13 yaşındaki çocuklarını gönderip bizimle birlikte çöp toplattı. Bizim Türkler ise bırakın yardım etmeyi küçümseyerek moral bozuyorlar" diye konuştu.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER