Gündem Gazetesi

BELEDİYE MECLİSİNDE KENAN EVREN TARTIŞMASI

Marmaris Belediyesi Meclis Üyeleri, İçmeler Mahallesi’ndeki “Kenan Evren Bulvarı”nın adının değiştirmesi konusunda karara varamadı. Karar, önümüzdeki ay gerçekleşecek meclis toplantısına bırakıldı.

07 Kasım 2019 Perşembe 10:07

BELEDİYE MECLİSİNDE KENAN EVREN TARTIŞMASI
Marmaris Belediyesi Meclis Üyeleri, İçmeler Mahallesi’ndeki “Kenan Evren Bulvarı”nın adının değiştirmesi konusunda karara varamadı.  Karar, önümüzdeki ay gerçekleşecek meclis toplantısına bırakıldı. 
 
Marmaris Belediye  Meclisi Kasım Ayı  Olağan toplantısı yapıldı.
Belediye Başkan vekili Ethem Sayar’ın  başkanlığında  gerçekleşen toplantıda maddelere geçilmeden önce AK Partili Meclis üyelerinin imzasını taşıyan Barış Pınarı Harekatı’na destek açıklaması  okundu. Açıklamada, “Bir ve beraber olma zamanıdır”  mesajı verildi. 
İçmeler Mahallesi’ndeki “Kenan Evren Bulvarı”nın adının değiştirilmesi konusunu içeren madde ise, toplantıda en çok konuşulup, hakkında fikir belirtilen  madde oldu.
Üyeler ardı ardına söz alıp, görüşlerini bildirdi. AK Partili Ayşegül Mungan, söz konusu ismin değiştirilerek İçmeler’in eski Belediye Başkanı Zeki Eren’in adını önerdi. 
Bir başka AK Partili Mehmet Karadinç ile MHP’li Bestami Şinik,  isim değişikliğine sıcak bakmadıklarını,  karşı olduklarını dile getirdi.  
Meclisin tek DSP’li üyesi Duran İlgün, değişikliğin hayata geçirilerek, bulvara  ismet İnönü ve Bülent Ecevit isimlerinden birinin verilmesini önerdi. 
CHP’li Asım Geniş  ve İsmail Yıldız ise, İçmeler  halkının bulvara “İncirlik” adının verilmesini istediğini, değişikliğin de bu yönde olması gerektiğini ifade etti. 
Son sözü oturuma başkanlık eden Ethem Sayar söyledi. Söz konusu değişikliğin kabul edilmesi için 3’te 2’lik çoğunluk oyunun gerektiğine dikkat çeken Sayar, konunun bir dahaki meclis toplantısında yeniden görüşülmesini önerdi. Öneri, oy birliğiyle kabul edildi.  
 
12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren, emekli olduktan sonra  18 yıl yaşadığı Marmaris’ten 2007’de ayrılmıştı. Ayrılığın ardından ilçede O’nun adını taşıyan birçok cadde, bulvar ve okulun adı değiştirilmişti.
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER