Gündem Gazetesi

BAYRAM TEMİZLİĞİ

09 Temmuz 2022 Cumartesi 12:52

Bugün bayram temizliği yaptım. Öldüm, bittim, yoruldum. Ama apartmanım pırıl pırıl oldu. 

Aslında kimseyi beklemiyorum, kimseyi istemiyorum. Ben bayramları özel günleri yaş günümde dahil sevmem. Hele kurban bayramını hiç sevmem. Bayramlar da küsler barışmalıymış, insanlar gülümsemeliymiş, birbirleri ile iyi geçinmelilermiş, birbirlerini ziyaret etmeliymiş falan filan. Geç bunları anam babam geeeç. 

Çünkü bunu ben hergün yapıyorum. İlle de bayramı beklemem gerekmiyor. Bir de deliye her gün bayram der aşağılamaya çalışırsınız bizim gibileri. Kıskanın işte yiyin bitirin kendinizi. 

"Pekiii, iyi de lan madem bayramları sevmiyor, inanmıyorsun o zaman nedir bu telaş, bu temizlik niye" diye sorabilirsiniz. "Heveslendim efendim. Ev erkekliğim tuttu. Belki bayramlara inanmıyorum ama temizlik imandan gelir" ona inanıyorum". 

Sizlere daha önce de yazdım. Yaz aylarında temizlikçi kadın bulmak cehennem de kardan adam bulmaktan zordur Marmaris'te. Çünkü bütün kadınları oteller kapar, kapatır.. Bir tane buldum oda mercedes fiyatı çekti.. zannedersin ki otel temizleyecek. Ben de "fuck off" dedim kendim yaptım( yazar Türkçesini yazmaya utanıyor) 

Ama dedim ya öldüm, bittim, yoruldum. Allah size yardım etsin hanımlar. Hele paspas yapmak bir zulüm. Öyle iyi anladım ki verdiğiniz emekleri. İnsan kıyamıyor temizlik yaptıktan sonra kimse gelmesin, dokunmasın, basmasın istiyor temizlediği yerlere kendi de dahil. 

Şimdi bu yazımı çoook güldüğüm bir fıkra ile bitiriyorum. 

Efendim mahallenin birinde  bir evden feryat figan çığlıklar sonra bir el silah sesi geliyor.. Komşular polise telefon açıp olup biteni anlatıyor adresi  veriyorlar. 

Bir ekip arabası geliyor.  Polisler eve yöneliyorlar.. Sonra genç bir polis ekipten merkezi arıyor komiserine rapor veriyor. 

"Efendim vaka mahalline geldik. Kadın yerleri ıslak paspasla  paspaslamış temizlediği yere kocası ayakkabı ile girince çıldırmış adamı vurmuş, öldürmüş" diyor. 

"Kadını göz altına aldınız mı" diye soruyor komiser. 

Genc polis" hayır efendim çünkü yerler hala yaş" cevabını veriyor. 

Öyle iyi anlıyorum ki kadının ruh halini. 

Bakın söylüyorum laylon beyler, kiminle dans ettiğinize dikkat edin, söylemedi demeyin sonra. 

Kendimi alnımdan öpüyorum.