Gündem Gazetesi

AYGÜN: İNSAN YA ENGELLİ, YA ENGELLİ YAKINI YADA ENGELLİ ADAYIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Marmaris İlçe esli Başkanı ALİ AYGÜN’ün “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” dolayısıyla bir mesaj yayınladı

03 Aralık 2014 Çarşamba 15:40

AYGÜN: İNSAN YA ENGELLİ, YA ENGELLİ YAKINI YADA ENGELLİ ADAYIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Marmaris eski İlçe Başkanı ALİ AYGÜN’ün “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” dolayısıyla mesajı şöyle:

3 Aralık DÜNYA Bedensel veya zihinsel rahatsızlığı olan, kendi ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntısı bulunan insanlarımız günümüzde “ENGELLİ” kavramı ile ifade edilmektedir. İnsan ya engelli veya engelli yakını ya da engelli adayıdır. Bu itibarla herkesin bu konuda duyarlı olması gerekir. Nice insanlar sağlıklı iken trafik veya bir iş kazası veya bir hastalık sonucu sağlıksız, bedensel veya zihinsel engelli olabilmektedir. Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşmadan tedbirli ve hazırlıklı olunmalı, karşılaştıktan sonra da tedavi için gereken gayret yapılmalı ve metanet gösterilmelidir.

Bir engellilik durumunda ne yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini bilmek, bu konuda bilgilenmek ve bilinçlenmek fertler, aileler, sivil toplum örgütleri, tüm kurum ve kuruluşların temel görevleri arasındadır. 
Doğuştan engelli olan veya sonradan engelli konuma düşen çocuklarımız mutlaka eğitilmeli, engellilere iş imkânı sağlanmalı ve onlar sosyal güvenceye kavuşturulmalıdır.

Sigara, içki ve uyuşturucu gibi sağlığa zararlı alışkanlıklar sebebiyle çocuklarımızın sakat doğmaması, terör, trafik ve iş kazaları ile insanlarımızın sakat kalmaması, bütün vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi için herkesiz üzerine düşeni yapması insanî ve İslami bir görevdir.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER