Gündem Gazetesi

ANKARAYA YÜRÜRÜZ

Marmaris'e bağlı Osmaniye Köyü'nde, maden aranması konusunu esastan görüşen Muğla İdare Mahkemesi, bölgedeki maden aranma ruhsatını turizme, tarıma, canlıların sağlığına ve arıcılığa zarar vereceğini ileri sürerek iptal edilmesini isteyen ilçe ve belde b

08 Mayıs 2009 Cuma 12:11

ANKARAYA YÜRÜRÜZ

ANKARA'YA YÜRÜRÜZ
Karar, başta çevreciler olmak üzere ilçedeki çeşitli kesimlerden büyük tepki aldı. Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a telgraf çekerek tepkisini dile getirdi. Ersan ruhsatın iptal edilmemesi halinde, Marmaris'in 72 bin nüfusuyla Ankara'ya yürüyeceğini ve konunun çözümü için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

TURİZME ZARAR VERİR
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, Güney Ege Otelciler Birliği Başkanı İlhan Açıkgöz ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da karara tepki gösterdi. İlçede 41 ayrı maden arama ruhsatı daha verildiğini hatırlatan Başkanlar, kararın, yılda iki milyona yakın turist ağırlayan Marmaris turizmine büyük darbe vuracağını savundu.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER