Gündem Gazetesi

Ali Acar’dan Güven Karabenli’ye plaket

Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, ikinci kitabı “Kanadolu”yu okurlarıyla buluşturan Marmarisli yazar Güven Karabenli'ye teşekkür plaketi verdi.

09 Mart 2009 Pazartesi 09:31

Ali Acar’dan Güven Karabenli’ye plaket



“Kanadolu” Konak Kitapevi'nde düzenlenen tanıtım töreni ve imza gününde kitapseverlere sunuldu. ilk kitabı “Bir Sivaslı'nın Anıları”nın devamı sayılabilecek “Kanadolu” için düzenlen etkinlikte konuşan Güven Karabenli, ikinci kitabını yayımlamanın mutluluğunu yaşadığını belirttikten sonra, “Daha fazla kitap yazılırsa, Konak Kırtasiye gibi kitapevleri, dolayısıyla kitap okuyucusu artar” dedi.

İYİ Kİ VARSINIZ
Etkinliğe Katılan Başkan Ali Acar da Karabenli'ye bir teşekkür plaketi verdi. Ali Acar plaketi verirken yaptığı konuşmada, Karabenli Ailesinin Marmaris ve çevresine büyük katkılar sağladığının altını çizdi. Acar, Karabenli'ye hitaben şunları söyledi: “Sayın Güven Karabenli, kültür ve sanat adına örnek bir insan. Sağladıkları katkılar açısından Karabenli ailesinin de bölgemizde önemli bir yeri var. İyi ki varsınız. Marmaris halkı adına size şükranlarımı sunuyorum.”
GÜVEN KARABENLİ KİMDİR?
1946 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas 4 Eylül Lisesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nü bitirdi. 1969 yılında Kanada'ya gitti. Otel Restoran Yönetimi ve Turizm Planlama okudu. Büyük otellerin yönetici pozisyonlarına yükseldi. 1988 yılında “Ege Denizi'nin tuzunu özledim” diyen Karabenli; ressam eşi Yasemin ve kızı Bahar ile Marmaris'e yerleşti. Yat Kulübü ve Yelken Kulübü'nün kuruluşuna katkı sağladı. İçmeler Beldesi'nde yaşayan Güven Karabenli, restoran işletmeciliği ve uluslar arası yelken hocalığı yapıyor.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER