Gündem Gazetesi

Akdeniz’den Ege’ye dostluk yürüyüşü

Muğla'nın Datça ilçesi Çevre ve Turizm Derneği ve Datça Kaymakamlığınca düzenlenen Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü, yapıldı.

04 Mayıs 2009 Pazartesi 15:00

Akdeniz’den Ege’ye dostluk yürüyüşü

Bu yıl onuncusu düzenlenen yürüyüşe katılanlar, Akdeniz'den testilere doldurarak yanlarına aldıkları suyu, Gökova Körfezi'ndeki Gereme sahilinden Ege Denizi'ne döktü.
Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen katılımcılar, Burgaz-Azmak Deresi güzergahını takip ederek yaklaşık 9 kilometrelik yürüyüşün ardından Gereme sahiline ulaştı. Akdeniz'den getirilen su, Datça Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Şener Tokcan'ın da aralarında bulunduğu katılımcılar tarafından Ege Denizi'ne döküldü.
Etkinlik hakkında gazetecilere açıklama yapan Datça Çevre ve Turizm Derneği üyesi Turgay Sönmez, şunları söyledi:
''1999 yılından beri bu yürüyüşü yapıyoruz. Datça'ya gelen bir gazeteci arkadaşımız bir karikatür yapmıştı. Karikatürde evli bir çift kavga etmişler, biri Ege'de öteki ise Akdeniz'de denize gireceğini söylüyor. Biz bunun üzerine Ege'den Akdeniz'e yürüyüşünü başlattık. Datça'nın bu özelliği, dünyanın başka bir ülkesinde yok. Bir denizden diğer denize gidilen en kısa mesafe Datça'da.''
Yürüyüşün ardından, katılımcılar için piknik ve eğlence düzenlendi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER