Gündem Gazetesi

Akbank'la bedava uçtular

Akbank, Wings ile bugüne kadar 300 bin adet bedava uçak bilet verdi.

27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:29

Akbankla bedava uçtular

Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman, Mart 2007'de tüketicilerine sundukları kredi kartı Wings ile bugüne kadar 300 bin adet bedava uçak bilet verdiklerini söyledi. Könüman Türkiye'nin 58 milyon adet banka kartı kullanıcısıyla Avrupa'da 3. sırada yer aldığını belirtti.

AS Haber Ajansı'nın (asha) bildirdiğine göre Sabancı Center'da basın toplantısı düzenleyen Könüman, Wing ile mil puan biriktirmenin kolaylıklarını anlattı. Könüman, “Wings ile alışverişlerde uçuşlarda özel üye işyerlerinde, chip paralarla ve avans mil ile mil puan kazanmak çok kolay” dedi. Könüman, Wings ile bin 500 adet uçak dolusu yolcunun bedava uçuş gerçekleştirdiğine dikkat çekerek 60 bin kişinin de avans mil puanı ile uçtuğunu belirtti.

Wings kart ile yüzde 55 indirimli ve sigortalı vale parking hizmetinden bu güne kadar 135 bin Aracın faydalandığını, buna karşılık 4 milyon YTL indirim yapıldığına işaret eden Könüman, Atatürk Havalimanı ve Esenboğa'da bulunan Wings Primeclass Lounge'larda 425 bin adet ziyaretçinin ağırlandığını, yurtdışında otel ve restoran harcamalarında sağlanan hizmetlerle toplam 1 milyon YTL indirim sağlandığını dile getirdi.

“Axess ile pazarda yüzde 14.1'lik paya ulaştık”
Akbank'ın güçlü kredi kartı markaları ile kart pazarında büyümesini sürdürdüğüne dikkat çeken Könüman, kart portföylerini de farklı ihtiyaçlar doğrultusunda genişlettiklerini bildirdi. asha'nın haberine göre Könüman, Türkiye'nin en çok kazandıran kredi kartı Axess ve 2007 Mart ayından bu yana kredi kartı pazarında bulunan Wings ile müşterilerine ayrıcalıkların kapısını açmaya çalıştıklarını kaydetti. Könüman, Axess kredi kartının yüzde 14.1'lik alışveriş pazar payıyla ilk üç banka arasında yer aldığını belirterek, “Axess olarak Türkiye genelinde 163 bin üye işyeriyle çalışıyoruz. Axess ile günde toplam 530 bin işlem gerçekleştirilirken, yılda 120 milyon taksit yapılmaktadır. Lansmandan bu yana 400 milyon YTL chip para kazandırdık” diye konuştu.

“7 dakikada kart sahibi olunuyor”
Axess'in son yıllarda birçok yeniliğe imza attığına da dikkat çeken Könüman, “Türkiye'de ilk kez Akbank tarafından uygulanmaya başlanan Anında Kart Basımı, kredi kartı sahibi olmayı 7 dakika gibi kısa bir süreye indirdi. asha'nın haberine göre SMS, Web ve Anında Başvuru hattı yenilikçi ve hızlı başvuru kanallarımız arasında önemli bir yere sahip. Perakende noktalarında Kredi Express köşeleri ile Geçici Kart Uygulaması Axess avantajlarından anında yararlanma imkanı sunuyor. Anında taksitli nakit avans ve anında taksitli borç transferi de Axess'in en avantajlı hizmetleri arasında yer alıyor. Bütün bunlara bakıldığında Axess'in hayatımıza hız, kolaylık ve kazanç getirdiğini görüyoruz” dedi.

“Türkiye kredi kartı pazarı hızla büyüyor”
Axess ve Wings'in yanısıra yenilikçi stratejik işbirlikleri ile konumlarını güçlendirdiklerini ifade eden Könüman, “Boyner Holding ile ortaklaşa çalıştığımız One ve Carrefour ile ortak çıkardığımız kredi kartı bu işbirliklerine en iyi örnek olacaktır” açıklamasını yaptı.

Könüman Türkiye kredi kartı pazarının hızla büyümeye devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin 58 milyon adet banka kartı kullanıcısıyla Avrupa'da 3. sırada yer aldığına dikkat çekti. Könüman, “Türkiye 41 milyon adet kredi kartı ile Avrupa 4.'sü, 1.6 milyon adet POS terminali ile Avrupa 2.'si ve 20 bin adet ATM ile Avrupa 6.'sı” ifadelerini kullandı.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER