Gündem Gazetesi

1 Mayıs şenlik havasında kutlandı

Dünya 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, başta İstanbul ve İzmit olmak üzere yurdun değişik yerlerinde olaylara sahne olurken, Marmaris'te ise şenlik havasında kutlandı.

02 Mayıs 2009 Cumartesi 11:33

1 Mayıs şenlik havasında kutlandı

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs etkinliğinde konuşan, Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Hasan Akbaş, “Özgürlük, eşitlik, barış talepleriyle alanlarda yeni bir 1 Mayıs'ı kutluyoruz. 1 Mayıs, tarihimizdir. Emekçilerin kuracağı ve yaşatacağı bir toplumsal düzen özlemidir. 1 Mayıs, kardeşliğimizdir. Dil farkı bilmeyen, din farkı bilmeyen, ırk farkı bilmeyen ahlakımızdır. 1 Mayıs, ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız türkümüzdür” dedi.


1 Mayıs kutlaması için, aralarında işçilerin yanı sıra memur, öğrenci, CHP, DSP ve İP temsilcileri ile vatandaşların da bulunduğu yüzlerce kişi, '1 Mayıs Marşı'nın çalındığı Atatürk Meydanı'nda toplandı. Marmaris Eğitim-Sen Başkanı Hasan Akbaş'ın konuşmasının ardından, denize, törene katılanlar tarafından kırmızı karanfiller atıldı. Davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, 'yaşasın 1 Mayıs' diye bağırıldı. Şenlik havasında geçen kutlama, ilçede tatilini geçiren yabancı turistlerin de ilgisini çekti. Turistler, gördükleri renkli manzaraları, bol bol görüntüleyip fotoğrafladı. Çok sayıda sivil polisin de izlediği iki saat süren kutlama, katılanların sessiz şekilde dağılmasıyla sona erdi.

1 MAYIS KARDEŞLİKTİR
Hasan Akbaş, yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti:
“Bugün içinde bulunduğumuz koşulları Dünya Bankası Başkanı şöyle açıklıyor:” Bu yıl özellikle kadın ve çocuklar başta olmak üzere 50 milyondan fazla insanın yoksullaşmasına neden olan kriz, birçok yoksul ülke için insani felakete dönüşüyor.”
Ağır kriz koşullarında yeni bir 1 Mayıs'ı kutluyoruz. İşsizlik, açlık, sefalet sokaklarımızda tırpanıyla dolaşıyor. Fabrikalar birbiri ardına kapanıyor. Yoksulluk dizginlenemiyor. Emek düşmanı politikalarla kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Krizin ağırlığı emekçilerin sırtına yüklenmeye çalışılıyor. Ancak ne kadar saklanmaya çalışırsa, çalışsın; gerçek ortada. Bu azgın sömürü çarkı artık kendini döndüremiyor. Sıradan insanların hayatını karartan büyük finans kuruluşları, bankalar, kağıttan kaleler gibi devriliyor. Düne kadar, devlet ekonomiden elini çeksin diyen, dev tekeller, devlet bize yardım etsin diye, dilenciye çıkıyor. IMF, OECD, Dünya Bankası gibi kurumlar, sanki bizzat kendileri uygulamamış gibi neo-liberal politikaları eleştiriyor. Ancak biz kararlıyız krizin bedelini ödemeyeceğiz. Özgürlük, eşitlik, barış ve demokrasi talebimizi yükseltmekten vazgeçmeyeceğiz.
Özgürlük, eşitlik, barış talepleriyle alanlarda yeni bir 1 Mayıs'ı kutluyoruz. 1 Mayıs, tarihimizdir. Emekçilerin kuracağı ve yaşatacağı bir toplumsal düzen özlemidir. 1 Mayıs, kardeşliğimizdir. Dil farkı bilmeyen, din farkı bilmeyen, ırk farkı bilmeyen ahlakımızdır. 1 Mayıs, ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız türkümüzdür.” Yaşasın 1 Mayıs”


Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER