MKMde 4-4lük açılış
Etkinliğe katılanlar, bahçe kapısından tuvaletine kadar yüzlerce sanat eseriyle dolu MKM'de 4 ayrı sevinci paylaştı. Kokteyl kapsamında gerçekleştirilen programlarda, kurdelesini sanata gönül vermiş 4 önemli ismin kestiği MKM'nin açılışının yanısıra Kalimerhaba Derneği'nin kuruluşunun 3. yıldönümü, Dernek Başkanı ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Selma Sonat ile Şair Avukat Aydın Toroman'ın da doğum günleri kutlandı.
Marmaris halkının el ele vermesi, sanatçı ve sanatseverlerin çabası, sanata gönül veren sponsorların desteği ile açılan Marmaris Kültür Merkezi Her Ay Bir Tiyatro, Bir Sergi, Bir Konser sloganı ile yola çıkan MKM'ninm resmi açılışı önceki akşam yapıldı.
Açılış kurdelesini, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren ve Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat birlikte kesti.
MKM MAYA ÇALDI, YA TUTARSA?!
Açılışta konuşan Merkezin Etkinlikler Koordinatörü Umur Özlüer, MKM'nin,
sanatçı ve sanatseverlerin ulusal ve uluslararası aktivitelerle buluşacağı bir mekan olarak tasarlandığını söyledi. Özlüer, şunları söyledi: Eşsiz doğası ile Dünya Turizminde tercih edilen bir tatil beldesi olan Marmaris, artık, sanat etkinlikleri ile de sesini duyurabileceği bir merkez olmalı. MKM, Marmaris için büyük özveri ile oluşturulan bir kültür mayası olmalı. Bu mayayı, kentin geleceğine olumlu yön verebilecek kabiliyette yöneticiler çoğalmalı. Marmaris'in tıpkı Eskişehir örneğinde olduğu gibi, turizm yapan bir Kültür Sanat Şehri haline gelmeli. Sanat faaliyetlerinin turizm gelirlerini katlayabileceği düşüncesiyle hareket edilip, kentin, hak ettiği kültürlü, gelir düzeyi yüksek, alım gücü olan nitelikli, hedef turist kitlesi ile buluşturulabilmeli.
Açılışa onur konuğu olarak katılan Tiyatro Sanatçısı Altan Karındaş'ın yanı sıra, daveti olarak gelen bir çok güzel sanatlar mensubu sanatçı ve sanatsever, Marmaris Kültür Merkezi'nin, standartlara uygun sunduğu 150 tablo sergileme kapasiteli Güzel sanatlar Galerisi, 70 Kişilik Cep Tiyatrosu, Konser ve Seminer Salonu'nun halka ve sivil toplum kuruluşlarının istifadesine açık olmasının, Marmaris adına önemli bir kazanç olduğunu belirttiler.
Marmaris Kütür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni ve Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat , Her Ay Bir Tiyatro, Bir Sergi, Bir Konser programında, bu ay, bu güne kadar etkinliklerine iştirak eden sanatçıların eserlerinden oluşan Kalimerhaba Karma Güzel Sanatlar Sergisi'nin 1 Ay süre ile ziyarete açık kalacağını ve her gün saat 11.00 19.00 arası ziyaret edilebileceğini, 29 Ekim'de kardeş tiyatro grubu Antalya Bölge Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Mustafa Kemal'i Arıyorum adlı Çocuk Oyunu'nun İçmeler Belediyesi Sponsorluğunda ,tüm halkımıza açık ve ücretsiz olarak İçmeler Belediyesi Kültür Salonu'nda saat 15.00 de sergileneceğini, Murat Avcı Ozan tarafından önümüzdeki günlerde sunulacak Ala-Turka adlı siirli-müzikli tek kişilik gösterinin provalarının devam ettiğini ve Tiyatro Fis Kos Çocuk Kulübü tarafından hazırlanan Ormanda Yarış adlı müzikli tiyatro oyunu çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.
Açılış etkinliklerinde klasik bir gitar dinletisi sunan, ardından yetiştirdiği öğrencileri ile alkışlanan bir resital veren Nihat Cebbar'ın ardından sahne alan, Şair Avukat Aydın Toraman 70. Yılını bu sahnede kutlamanın verdiği heyecanın unutulmaz bir anı oluşturduğunu vurgulayarak İşte 70 Yılım adlı şiirsel bir dinleti sundu.
Kalimerhaba'nın 3.Yıldönümü ve Başkanı Selma Sonat ile Avukat Aydın Toraman'ın da doğum günleriyle aynı tarihe rastlaması dolayı ile açılış daveti ikramlarının yanı sıra , dev doğum günü pastasını da elleri ile hazırlayan Kalimerhaba Tiyatro Fiskos Çocuk Kulübü üyesi hanımlar, sundukları lezzetlerden dolayı teşekkürler aldıkları davette, Efes Pilsen Grup bira , Engin Pazarlama ise Thank meşrubat ikramı ile katkıda bulundu. Tiyatro FisKos Çocuk Kulübü üyelerinin eşliğinde söylenen İyi ki Doğdun şarkısının ardından Koro şefi Murat Avcı Ozan ile birlikte Ormanda Yarış Müzikli Oyununun giriş parçasını seslendirmeleri ise, tüm davetlilerin büyük alkışını aldı.
Açılış sırasında, Marmaris Kültür Merkezi 'nin oluşmasına destek veren, Doğan Tugay- Marmaris Liman İşletmeleri, Kenan Değertaş- Çağlar Teknoloji ,Tayyar Tugay Yeşil Marmaris , Münir Gözen Gözen Air , Mustafa Karacan Karacan Point Center, Mehmet Tetik Tetik Center, Barış Bulut -Ulalı Mensucad, Bilgin Özkaynak -Marmaris Yacht Marin ve daha bir çok kuruluşun teşekkür plaketlerini alan temsilcileri, Marmaris Kültür ve Sanat hayatına katkı koyan Marmaris Kültür Merkezi çalışmalarına olan desteklerinin, şartlar el verdiğince devam edeceğini belirttiler.
Marmaris Kültür Merkezinin önümüzdeki yıl ki programında 6.Kadın ve Sanat Festivali, 2. Annelerin Sanat Festivali, 2. Marmaris İstanbul Karma Güzel Sanatlar Sergisi olduğunu söyleyen, kitle iletişim sorumlusu Necdet Demiray Etkinlik programlarımızı yıllık bir takvime oturtma çabası içersindeyiz, çok yakında yıllık programımızı içeren bir etkinlik takvimiz olacak . Bu takvimde yer almak isteyen sanatçılarımızın, özellikle Güzel sanatlar Galerimizde açmak istedikleri sergiler için şimdiden tarih almalarını öneririm, dedi.
Marmaris'li yazarların (Oya Dirikcan Ustabaş Hatice Altunay- Engin Tamer) Karya Yayınevi organizasyonu ile kitaplarını imzaladığı, açılış etkinliklerinde, Serenat Bale ve Dans Dünyası tarafından sunulan Sirtaki gösterisi alkış alırken, Koray Tokgöz tarafından sahnelenen MJ gösterisi minik izleyicileri coşturdu. Gece, geleneksel Çarşamba Sanat Sofrası'nın kurulması, Udi Yücel Öztürksoy eşliğinde Solist Murat Avcı Ozan'ın birbirinden güzel şarkılarını söylemesi ile son buldu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.