Mısır'daki gösterilerde ölen 3 kadın toprağa verildi

Mısır'daki gösterilerde ölen 3 kadın toprağa verildi
Mısır'ın Dekahliye ilinde darbe karşıtı gösterilerde ölen 3 kadın, düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Kuzeydeki Dekahliye'de gece düzenlenen darbe karşıtı gösteriler sırasında, kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan sateş sonucu hayatını kaybeden 3 kadın, farklı camilerde kılınan cenaze namazının ardından kalabalık bir grup tarafından son yolcuklarına uğurlandı. Gruptakler cenaze töreninde sık sık Mısır güvenlik güçleri aleyhinde sloganlar attı.

Cenaze törenlerine kadınların yakınlarının yanı sıra Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) ileri gelenleri de katıldı.

Dekahliye kentinde gece düzenlenen darbe karşıtı gösteriler esnasında açılan ateş sonucu ölen ve yaralananlar olmuştu. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, olayda 3 kadının hayatını kaybettiğini, yaralılardan bir kadının da durumunun ağır olduğunu bildirmişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.